SVE NA JEDNOM MJESTU / HNB uvodi važnu novost koja će se svidjeti građanima: Evo kako će doznati koja banka je povoljnija

Image
Foto: Profimedia

Kamatne stope odnose se na iznos štednje u visini 1000 eura, 1000 američkih dolara, odnosno 1000 švicarskih franaka

26.10.2023.
16:08
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska narodna banka (HNB) na svojoj internetskoj stranici započela je s objavom informativne liste ponude banaka za depozite potrošača.

Lista sadržava osnovne informacije o nenamjenskoj štednji kojom se potrošači najčešće koriste te omogućuje usporedbu ponude svih kreditnih institucija, uključujući i visine kamatnih stopa. Objavljeni podaci obuhvaćaju aktualnu ponudu nenamjenske štednje u eurima, američkim dolarima i švicarskim francima. Na temelju podataka koji će redovito pristizati od banaka, lista će biti ažurirana, donosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kamatne stope odnose se na iznos štednje u visini 1000 eura za štednju u eurima, 1000 američkih dolara za štednju u američkim dolarima, odnosno 1000 CHF za štednju u švicarskim francima. Kreditne institucije koje prema odabranim kriterijima nisu navedene u određenom prikazu ponude, prema vrsti štednje ili depozita, valuti, vrsti kamatne stope i roku dospijeća, trenutno nemaju ponudu za potrošače s takvim obilježjima.

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Ponudu štednje ili depozita za potrošače kod tih banaka može se provjeriti odabirom drugih kriterija dostupnih u padajućim izbornicima Informativne liste, koja se izrađuje na osnovi podataka za koje odgovaraju i koje Hrvatskoj narodnoj banci dostavljaju kreditne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Golden coins closeup - money savings concept

Informativna lista ponude za depozite, uz listu ponude kredita potrošačima te usporedbu naknada za najčešće korištene platne usluge, daje više osnovnih informacija potrošačima koje im mogu pomoći u istraživanju ponude banaka te suziti izbor i olakšati donošenje financijskih odluka.

Informativna lista ponude banaka za depozite potrošača dostupna je i na mobilnoj aplikaciji mHNB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO ŠTEDI, BAŠ MU I NE VRIJEDI /

Ušteđevina Hrvata veća od 30 milijardi eura: Vlada štedišama opet nudi ulaganje, time žele stisnuti banke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo