HIT PLAKAT AMERIČKOG INSTITUTA U ZAGREBU: / 'Samo zamisli koliko daleko možeš stići uz malo engleskog'

Image
15.9.2017.
16:15
VOYO logo

"Poruka se nedvosmisleno referira na osobu koja je, uz malo znanja stranog jezika, dogurala do pozicije jedne od najmoćnijih osoba na planetu. O Melaniji Trump ljudi mogu imati svakakva mišljenja, ali ne može joj se poreći uspjeh za koji je sigurno zaslužno i njezino znanje engleskog jezika. Ne može bilo tko postati jedna od najmoćnijih žena svijeta", rekla je autorica plakata koji je polučio sjajan uspjeh, Ivis Burić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burić je mišljenja da sama poruka nije nimalo uvredljiva, a pozadinu priče objasnio je i Brett Campbell, osnivač Američkog Instituta, inače i sam američki državljanin, podrijetlom iz Bostona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo kampanju koja ljude podsjeća na važnost poznavanja svjetskih jezika te koliko je to poznavanje bitno za internacionalni uspjeh. Svjedoci smo velikog vala iseljavanja Hrvata koji svoju sreću traže i u anglo-saksonskim zemljama, poput Irske, Kanade, Australije i sl. Ako dobro vladate engleskim, na ovim tržištima možete stići jako daleko. A mi vam u tome možemo pomoći", rekao je Campbell.

Kampanju su na društvenim mrežama poduprli i brojni poznati, među njima i Ella Dvornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo