HHO PRIJAVIO STANKOVIĆA: / Neka kaže koji su to proustaški mediji u Hrvatskoj

Image
Foto: youtube screenshot
29.1.2016.
18:43
youtube screenshot
VOYO logo

Stanković je, navodi se u priopćenju, odgovoran za istinitost iznesenih navoda u svojim javnim istupima i djelovanju i istupima na društvenim mrežama, jer ne smije kršiti odredbe Kodeksa ili drugih općih akata HRT-a i mora biti vjerodostojan i odmjeren u javnim istupima te mora izbjegavati sve istupe u javnosti, objektivno neprimjerene poslu koji obavlja.

"Tko je on da optužuje?"

Stoga Stanković motra odgovoriti koji su to točno proustaški mediji te na temelju kojih kritetrija i zakona je to zaključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je on da govorom mržnje optužuje, za sada neidentificirane medije u Hrvatskoj da su proustaški. Zahtjevamo da vama i hrvatskoj javnosti kojih je to desetak medija navodno proustaški orijentirano. Da obrazloži na temelju čega on procjenjuje da su proustaški. Da nam definira što to znači proustaški mediji", navodi se u priopćenju.

HHO zaključuje da se na temelju njegova iskaza u međunarodnom mediju s visokim stupnjem kredibiliteta može utvrditi je li Stanković oklevetao svoje kolege novinare, je li njegov nastup bio vjerodostojan te je li se ogriješio o etički kodeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo