U SLUŽBI SPAŠAVANJA ŽIVOTA / VIDEO HGSS-ov spot oduzima dah: Ni poplave, niti 'osvajači Biokova u šlapama' nisu problem

Image
Foto: HGSS

Za vas smo tu 365 dana u godini, 24 sata dnevno, bilo ljeto, zima, kiša, snijeg, nad zemljom, pod zemljom, u zraku, na vodi, na stijeni ....

19.12.2018.
11:09
HGSS
VOYO logo

''HGSS vam, zlu ne trebalo, stoji na raspolaganju svih 365 dana godišnje, uključujući praznike i blagdane'', poručili su momci i djevojke iz Gorske službe spašavanja Hrvatske objavivši video od kojega zastaje dah, a u kojem su prikazali čime su se bavili u godini na izmaku.

Podsjetili su pritom da 68 godina 365 dana u godini od osnutka Hrvatske gorske službe spašavanja 24 sata dnevno pruža neodgodivu pomoć svima kojima je to potrebno, a samo neki od podataka koje navode u videu su i 600 akcija spašavanja godišnje, 450 spašavatelja i 20 stanica HGSS-a.

Primjerice, u spašavanju od rekordnih poplava u veljači 13.879 kilometara prošli su čamcima, ali su odradili ove godine i 700 preventivnih aktivnosti te zaista impresivnih 130.000 volonterskih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je to sve moguće? - pitaju se često mnogi.

''Tajna je u izvrsnosti, tajna je u tome što imamo velik broj članova, to su ljudi koji su visoko motivirani. Mi smo sastavljeni od volontera, imamo određeni profesionalni pogon, ali većina naših članova su volonteri što znači da oni ovdje žele biti. Njih nitko ne drži, oni ovdje ne moraju biti. Ako to žele, onda žele i raditi ove stvari što je bolje moguće'', kazao je nedavno za RTL novi pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Podsjetimo, nakon 16 godina na čelu Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić prepustio je mjesto mlađima, a on i dalje ostaje član HGSS-a, ''službe koju je podigao na zavidan nivo - od jedne družbe simpatičnih planinara koji su pomagali ljudima pretvorio je HGSS u modernu službu koja je nezaobilazna''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I koja, valja i na to podsjetiti, duhovito i poučno rastura i svojim objavama na društvenim mrežama čime su dodatno osvojili simpatije građanki i građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo