HGK / u Dubrovniku kupovala znatno skuplje nekretnine

Dubrovački dnevnik u posjedu je zaključka sa sjednice Gradskog poglavarstva, održane 19. siječnja 1999.

19.12.2013.
16:47
VOYO logo

Nekretnina, koja se sastoji od tri etaže ukupne površine 111 metara kvadratnih, prva je kuća s kojom ćete se susresti na ulasku u staru jezgru Dubrovnika s istočne strane, odnosno vrata od Ploča. Za vrijeme Dubrovačke Republike na tom je mjestu stanovao krvnik koji je izvršavao smrtne kazne, pa je u narodu poznata i kao krvnikova kuća.

U toj transakciji, koju su potpisali tadašnji gradonačelnik Dubrovnika Vido Bogdanović i tadašnji predsjednik Komore Nadan Vidošević, ništa ne bi bilo sporno da u isto vrijeme Komora nije ušla u još jednu transakciju s nekretninama otprilike iste veličine, ali cjenovno potpuno različitima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsurdna kupovina

Naime, Komora je na dubrovačkoj adresi Pera Čingrije 6 kupila nekretninu za vrtoglavih 560 tisuća njemačkih maraka. Dva stana na spomenutoj adresi – znatno jeftinije nekretninske vrijednosti od lokacija u starom gradu - ukupne veličine 132 kvadrata, kupljena su 1998. godine, znači u isto vrijeme kada je Komora prodala nekretninu Gradu Dubrovniku.

No, vrijednost krvnikove kuće, koja se nalazi u staroj dubrovačkoj gradskoj jezgri gdje su cijene nekretnina trenutno najveće u cijeloj Hrvatskoj, danas je dvostruko, ako ne i trostruko veća od neuglednog stana u staroj zgradi u najobičnijem dubrovačkom kvartu gdje dubrovačka Komora ima sjedište. Stoga apsurdno zvuči da je za znatno neatraktivniju nekretninu u isto vrijeme plaćeno čak 1 i pol puta više novca nego za kuću koja se nalazi na vrhunskoj lokaciji što krvnikova nekretnina svakako jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dubrovackidnevnik.hr/hr/clanak/ekskluzivno-otkrivamo-kupnju-krvnikove-kuce-dubrovacki-dnevnik-dobio-potvrdu-za-vidosevicev-kriminal-o-kojem-je-prvi-pisao.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo