HEP / omogućio Skupštini da zaustavi Horvatinčića?

26.2.2010.
11:43
VOYO logo

Tomo Horvatinčić je, htio-ne htio svojevoljno odstupio od sadržaja Plana, s izmjenom koja nije verificirana u Skupštini.

Zbog toga u pristojnoj pravnoj državi detaljni plan uređenja bio bi ništavan, a po dominu efektu lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta dobivena temeljem istog dokumenta bile bi stvar prošlosti, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da bi gradske službe trebale izraditi novi DPU-u za investitora, organizirati javnu raspravu i predložiti dokument za glasovanje u Skupštini u situaciji bitno promijenjenog raspoloženja gradskih zastupnika prema spornom projektu u povijesnom centru grada.

Investitor bi u unaprijed izgubljenoj bitci dodatno izgubio vrijeme i novac čekajući da gradska birokraciji odradi svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su prva preliminarna tumačenja pravnika koja će biti na raspolaganju gradskim zastupnicima na predstojećoj tematskoj sjednici Skupštine o prostornom uređenju grada.

Naime, HEP je u postupku izdavanja dozvola za investitora odustao od davanja suglasnosti smještaja trafostanice na lokaciji auto-rampe u Varšavskoj ulici, pretpostavlja se, iz sigurnosnih razloga. To je natjeralo investitora da HEP-ovu energetsku stanicu, koja mu je potrebna za opskrbu buduće podzemne garaže, shopping centra i luksuznih stanova, zamisli unutar bloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formalno-pravno Horvatinčić je ostao bez pravnih temelja za nastavak gradnje, što je korisna informacija za gradske skupštinare 'uplašene' Horvatinčićevim posljednjim 'jokerom'– zahtjevom za odštetom koji bi mogao tražiti zbog stopiranja realizacije projekta.

Gradski skupštinari našli su se u nezahvalnoj situaciji koju su sami zakuhali 31. siječnja 2008. kada je dio zastupnika iz SDP, uz pomoć partnera i dva HDZ-ova glasa progurao aktualni DPU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problematični plan koji je 'ugasio' HEP sa svojom trafostanicom našao se i među stavkama žalbi 569 građana koje su prošlog tjedna odbili iz Ministarstva graditeljstva, piše Novi list.

Prethodni članci:

arti-201002220797006 arti-201002170246006 arti-201002110004006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo