HEP / joj isključio struju, smrzava se na -10°C

'Nemam se čime grijati jer me HEP isključio zbog neplaćanja.

2.2.2012.
10:53
VOYO logo

Anka Mihelčić već duže od mjesec dana živi bez struje, a sada usred zime na minus 10 Celzijevih stupnjeva posebno joj je teško.

"Nemam se čime grijati jer me HEP isključio zbog neplaćanja. Rata iznosi 231 kunu, a od Centra za socijalnu skrb mjesečno primam 600 kuna pomoći za uzdržavanje i Grad mi je prema novom rješenju odobrio pomoć za trošak stanovanja do 300 kuna. Bolesna sam, ne mogu se oprati bez tople vode. Stanujem u gradskih 25 mračnih kvadrata. Živim od jednog ručka po koji idem u Dom sv. Vinka. Nisam podnosila zahjev za pomoć od 950 kuna za ogrjev jer nemam peć za loženje drvima", ispričala je 49-godišnja žena za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još tristotinjak isključenih

U odjelu za socijalnu skrb su potvrdili da je Anka njihova dugogodišnja štičenica, te da nije podnijela zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći. "Provjerom u HEP-u utvrđeno je da je imenovanoj isključena struja 20. prosinca 2011. Dug je iznosio 1.662,77 kuna. Na kraju siječnja dug iznosi 841,68 kuna. Uplatila je 400, a iz sredstava proračuna Grada uplaćeni su iznosi 219 i 202 kune", kazao je mr. Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo.

Nažalost, Anka je jedna od 198 samaca kojima Grad Osijek pomaže u preživljavanju. Početkom veljače grad je platio dio režijskih troškova za 1.800 siromašnih sugrađana u 650 obitelji. No, brojni zapadnu u dugovanje za režije jer im cenzus socijalnih davanja ne pokriva veliku potrošnju struje pa bivaju isključeni zbog duga, kao što se to dogodilo Anki i još tristotinjak isključenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo