Hebrang šije odijelo za inauguraciju

I Bandićevi i Hebrangovi suradnici sigurni su u ulazak svojih kandidata u drugi krug, dok Vidoševićevi čekaju prve službene rezultate Državnog izbornog povjerenstva.

27.12.2009.
21:38
VOYO logo

U prvim reakcijama iz stožera Ive Josipovića i Milana Bandića čule su se pobjedničke izjave. Šef Josipovićevog stožera Mirando Mrsić rekao je kako su rezultati izlaznih anketa očekivani.

arti-200912270185006"Bilo koji kandidat koji uđe u drugi krug nama je primjereni protivnik i mi ćemo ga pobijediti", istaknuo je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak bila je suzdržana u komentiranju izlaznih anketa.

"Vidjet ćemo, prerano je još uvijek govoriti. Znate kakve su ankete, po njima HDZ sad ne bi bio na vlasti. Kandidat HDZ-a dao je sve od sebe u kampanji", rekla je Glavak za net.hr te dodala kako se čula s Hebrangom, koji joj je rekao da je trenutno kod krojača te da mu uzima mjeru za odijelo koje će nositi na inauguraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Nadana Vidoševića, Martina Sokač-Saraga, kazala je kako će oni za komentare ipak pričekati službene rezultate.

arti-200912270213006"Ne želimo komentirati rezultate izlaznih anketa, dok ne dođu službeni rezultati DIP-a nećemo ništa komentirati, ali još uvijek smo optimistični", izjavila Sokač-Saraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ova predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić izjavila je večeras nakon rezultata prvih izlaznih anketa da je očekivala bolji rezultat te da će se vidjeti na kraju kakav će biti stvarni rezultat.

Nezavisna kandidatkinja Vesna Škare-Ožbolt izlazne je ankete komentirala ocijenivši da su je mediji diskriminirali, za razliku od prvih šest predsjedničkih kandidata. Kazala je i da se zbog toga obratila i Ustavnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dala sam sve od sebe", izjavila je Škare Ožbolt i istaknula da zbog odnosa medija prema njoj građani nisu mogli vidjeti ono što ona nudi. "Jednostavno nije me bilo u medijima kojima nisam željela plaćati" dodala je i istaknula da njezina kampanja nije bila skuplja od milijun i pol kuna.

Nezavisni predsjednički kandidat Josip Jurčević komentirao je prve rezultate izlaznih anketa po kojima je osvojio 2,6 posto glasova te ih ocijenio "problematičnima, što nas uči iskustvo s prošlih parlamentarnih izbora". Istaknuo je da je "medijska manipulacija i medijska hobotnica uspjela blokadom medija, neprekidnim guranjem nekih kandidata postići učinak", piše Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo bolje rezultate kad završi brojenje, jer se izlazne ankete temelje na 'premalenu uzorku', te ćemo potanje o tome govoriti poslije", izjavio je voditelj izbornog stožera predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Slavonske ravnice Slavka Vukšića Ivan Matulić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo