HDZ VIŠE NEMA ŽIVACA ZA MOSTOVCE: / Dali su im zadnju ponudu i rok do ponedjeljka: 'Pozicija šefa Sabora ne dolazi u obzir!'

Image

Zadnja ponuda HDZ-a Mostu glasi - pet ministarstava i mjesto prvog potpredsjednika Vlade, ali ne i pozicija predsjednika Sabora.

1.10.2016.
11:24
VOYO logo

MOST IZNENADA PREKINUO PREGOVORE S HDZ-om?! ‘Samo su se ustali i otišli…’

Image
MO /

ST IZNENADA PREKINUO PREGOVORE S HDZ-om?! 'Samo su se ustali i otišli...'

Image
MO /

ST IZNENADA PREKINUO PREGOVORE S HDZ-om?! 'Samo su se ustali i otišli...'

Također im je na pregovorima poručeno da se konačno odluče prihvaćaju li tu ponudu ili ne, te im je zadan rok - do ponedjeljka 3. listopada, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je navodno kaže jedan od od HDZ-ovaca i bio razlog zbog kojega je Mostova radna skupina nenadano prekinula razgovore o usuglašavanju programske platforme te uzela pauzu do ponedjeljka.

Petrov nije bio u kombinacijama nego Podolnjak

Boži Petrovu je HDZ, kako piše Jutarnji, ponuđena potpora oko lokalnih izbora u Metkoviću i Omišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz pet ministarstava i potpredsjedničko mjesto u Vladi, Most ne može dobiti još i mjesto šefa Sabora. To bi bilo zaista previše", kaže jedan HDZ-ovac upućen u pregovore. Petrov, nije bio u kombinacijama za mjesto predsjednika Sabora, nego je ta pozicija bila rezervirana za Roberta Podolnjaka.

Plenković: Ništa se ne nudi, samo se razgovara

Šef HDZ-a Andrej Plenković na upit je li se Petrovu nudi mjesto predsjednika Sabora, odgovorio kako se ništa ne nudi, nego se razgovara o mnogim pitanjima, pa tako i o ustroju Vlade i podjeli dužnosničkih pozicija u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su i Most i HDZ opovrgavali da je došlo do određenih problema u pregovorima, kako se neslužbeno doznaje u HDZ-u su se u četvrtak proširile informacije kako je očito da se oko pregovora HDZ-a i Mosta događa “nešto važno”.

Preduga stanka

"U ovakvoj situaciji, kad se moramo što prije dogovoriti oko ključnih stvari, nelogično je da se uzimaju stanke od nekoliko dana. I prije je bilo naznaka da ne ide sve tako glatko kako obje strane žele predstaviti javnosti. Nakon tri tjedna razgovora mi još uvijek konkretno ne znamo što je zapravo na tim pregovorima dogovoreno. Samo se spominju Mostovi uvjeti koji su navodno gotovo usuglašeni, i to se neprestano ponavlja. Pa, nitko od nas ne vjeruje da se na tim sastancima pregovarači nisu dotaknuli kadrova i resora. To je smiješno", izjavio je jedan od HDZ-ovaca te dodao kako takva situacija sve više smeta članovima stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovci nezadovljni: Dokad će to trajati?

"Dokad će to sve trajati? Ako je svima stalo da se što prije formira stabilna Vlada, onda bi trebali sjesti i dogovoriti se, a ne stalno smišljati nove i nove uvjete", kaže istaknuti član HDZ-a. Također je naglasio da je uvjeren Plenković neće popustiti u pregovorima i udovoljiti svim Mostovim zahtjevima jer to ne bi bilo realno i izazvalo bi nezadovoljstvo u stranci.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo