HDZ VEĆ TRAŽI NOVI SASTANAK S MOSTOM: / "Prijedlog im je dobar, no tražit ćemo neka pojašnjenja"

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

HDZ već razgovara s Mostom o sastanku koji bi se trebao održati, kako kažu, ako ne sutra onda već u idućih nekoliko dana. Prijedlog Mosta im je dobar, no žele odgovore na još neka pitanja.

7.12.2015.
19:59
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

"Prijedlog Mosta je dobar i o njemu se da razgovarati", kazao je za RTL potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić dodajući kako već za sutra dogovaraju nove razgovore s Mostom od kojeg će ipak tražiti neka pojašnjenja. Pritom je istaknuo kako je HDZ-u u interesu riješiti problem što prije kako ne bi došlo do novih izbora. Prema Jelićevim riječima, današnji sastanak je pokazao da će pregovori sve tri opcije teško ići, no ističe da valja pokušati jer treba izbjeći novi trošak.

"Mi smo građanima svi isti ako ništa ne učinimo"

Na pitanje znači li to da po njegovom mišljenju novi izbori ne bi bili dobro rješenje, Jelić je kazao kako sve treba napraviti da se formira nova vlada. "Našim građanima je dosta svega ovoga. Mi smo njima svi isti ako nešto ne učinimo. A mi smo koalicija dijaloga i želimo riješiti to što je brže moguće s Mostom", kazao je Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinarke RTL-a što se dalo iščitati na današnjem sastanku s Mostom, Jelić je odgovorio: "Da, dalo se iščitati da će dvije temeljne pozicije biti one Zorana Milanovića. Prva je da će svim silama braniti svoju poziciju jer se više bavi ustavnim pravom nego vođenjem države. To znači da je otklonio sve mogućnosti da ostane na svojoj poziciji i da anulira tehničku vladu. U toj defenzivi svim silama, postoji i ofenziva svim silama, a to je da traži vrijeme kako bi se Most mogao razbijati u različite hridi da bi došao do one brojke koja njega interesira. Za razliku od nas koji ne želimo ulaziti u te prostore, nego dijalogom razvijati ono što smatramo realnim, a to je stabilna koalicija Mosta i Domoljubne koalicije sa 85 mandata".

Image
PRISUTNIMA PODIJELILI DOKUMENT: /

Ovakvu vlast želi Most

Image
PRISUTNIMA PODIJELILI DOKUMENT: /

Ovakvu vlast želi Most

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo