Skupljanje poena / HDZ već debelo u kampanji: Zabrana rada nedjeljom i dozvola za vjerska okupljanja od 2. sprnja

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Shutterstock

Početkom srpnja još uvijek nećemo znati pravi opseg posljedica koje bi na jesen znatno mogle naštetiti stranci i umanjiti šanse na izborima

26.4.2020.
11:25
Luka Stanzl/PIXSELL, Shutterstock
VOYO logo

Odluka Nacionalnog stožera da se u sklopu mjera, trgovinama zabrani rad nedjeljom i blagdanima izazvala je niz reakcija u javnosti, piše u nedjelju Jutarnji list.

Pogotovo što je ta odluka donesena u trenutku kad se sve više spominje da bi se parlamentarni izbori mogli održati već početkom srpnja, s obzirom na to da taj termin, u ovoj situaciji, najviše i odgovora HDZ-u, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema zadnjim istraživanjima, HDZ-u zbog dosadašnjeg uspješnog upravljanja krizom, raste rejting, a početkom srpnja još uvijek nećemo znati pravi opseg posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, a koje bi na jesen znatno mogle naštetiti toj stranci, te im umanjiti šanse na izborima.

Doda li se tome da je Stožer donio i odluku da se vjerska okupljanja omoguće već od 2. svibnja, dakle, prije otvaranja škola i drugih javnih mjesta, nije teško zaključiti da su u HDZ-u već uveliko započeli s predizbornim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije odluke očito su ustupak Crkvi i desnom biračkom tijelu koje HDZ-u ozbiljno ugrožava Domovinski pokret Miroslava Škore, piše Jutarnji list.

Navode i pet glavnih premijerovih motiva za izbore početkom srpnja. Na prvom je mjestu uspjeh u borbi protiv pandemije koji diže rejting Vlade, a slijedi izlazak iz aktualne koalicije sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i HNS-om. Treći je što će bez turističke sezone, ekonomija biti bolja u srpnju nego u rujnu, četvrti prilika za konačnu eliminaciju oporbe u stranci i na kraju oduzimanje prilika da se na desnici stvori jača opcija, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo