HDZ U PROTUNAPADU: / 'Ovime bi se trebalo baviti Povjerenstvo za sukob interesa'

Image

U trenutku kada imamo informacije da se u HDZ-u čak razmatra izlazak iz Vlade, veliku je pozornost izazvala najava konferencije za novinare u HDZ-u.

26.5.2016.
15:17
VOYO logo

Najavljena konferencija za novinare Željka Fiolića kasnila je 20-ak minuta i trajala je vrlo kratko. Fiolić je iznio niz optužbi protiv bivšeg ministra, HNS-ovog šefa Ivana Vrdoljaka, o tome da je dok je bio ministar svojoj supruzi namještao poslove s HEP-om.

“U zadnjoj godini mandata uprihodio je više od 150 milijuna kuna. To je nešto čime bi se trebalo baviti Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa”, rekao je Fiolić koji kaže da o cijeloj navodnoj aferi postoje dokumenti. “To su javni dokumenti u koje svatko može imati uvid,” rekao je Fiolić, no nije ih podijelio novinarima, niti je specificirao o kojim je dokumentima riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inzistiranje novinara Fiolić je vrlo kratko prokomentirao situaciju o upitnoj budućnosti Vlade. "Vlada je stabilna u provođenju reformi i mislim da će Vlada učiniti sve da taj svoj program na kraju i završi", bilo je sve što je rekao.

Image

Željko Fiolić

Image
HDZ U PROTUNAPADU: /

'Ovime bi se trebalo baviti Povjerenstvo za sukob interesa'

Image
HDZ U PROTUNAPADU: /

'Ovime bi se trebalo baviti Povjerenstvo za sukob interesa'

Vrdoljakova tvrtka

Ovo nije prva informacija o navodnom sukobu interesa bivšeg ministra Vrdoljaka. O tome je natuknuo i Tomislav Karamarko kada se počeo braniti od afere "Konzultantica", odnosno afere oko poslovne suradnje njegove supruge Ane Karamarko s lobistom MOL-a Josipom Petrovićem, njegovim prijateljem. Tada je spomenuo "jednog bivšeg ministra čija je supruga jako konkretno poslovala baš u sferi energetike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o tvrtki koja godinama posluje s HEP-om, a Vrdoljak je svoj vlasnički udio navodno prebacio na suprugu prije nego što je postao ministar.

O cijeloj se stvari počelo govoriti nakon što je HNS navodno odbio HDZ-ove pokušaje da ga privoli da zamijeni Most u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije o kraju Vlade

Nakon što su se u medijima pojavile spekulacije da je Božo Petrov Tomislavu Karamarku dao ultimatum da odstupi s mjesta potpredsjednika Vlade do petka, pojavila se informacija i da će Vlada održati telefonsku sjednicu u petak, na kojoj bi trebala zauzeti stav prema zahtjevu oporbe da se glasa o povjerenju Karamarku, što treba doći na dnevni red Sabora do 18. lipnja.

Službenih informacija i komentara navodnog Mostovog ultimatuma iz HDZ-a nema. O medijskim napisima očitovao se samo koalicijski partner HDZ-a, HSP AS, čiji je zastupnik Pero Ćorić izjavio da ostaju uz Karamarka, dok su Mostovi zastupnici podijeljeni i očito još nisu donijeli konačnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegram je objavio da je na kriznom sastanku vodećih članova HDZ-a održanom u četvrtak ujutro razmatrana i mogućnost izlaska te stranke iz Vlade.

EKSKLUZIVNA INFORMACIJA: HDZ održao krizni sastanak, priprema se izaći iz Vlade!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo