HDZ / se riješio svih Sanaderovih stvari

Iz središnjice HDZ-a skinuta je pločica s imenom Ive Sanadera i titulom počasnog predsjednika, a sa stranačke web stranice uklonjena je njegova fotografija i biografski podaci.

9.1.2010.
12:26
VOYO logo

arti-201001080050006Sve što je Ivo Sanader koristio HDZ-ovci su spakirali i poslali na njegovu adresu, dok će protiv pripadnika njegova osiguranja, inače zaposlenika policije, biti provedena istraga kako bi se utvrdilo jesu li prekršili pravila službe kad su ga prošle nedjelje dopratili u HDZ i zabranili službenom osoblju stranke da evidentira tko sve dolazi u središnjicu, piše Večernji list.

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks kazao je za Osječku televiziju da je uvođenje reda koje je provodilo Sanaderovo osiguranje zabilježeno i na snimci, te da će oni zasigurno snositi sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se procjenjuje, inače, da će upravo zbog nedjeljnih događanja Sanaderu biti produljeno pravo na osiguranje, ali vjerojatno na rok kraći od šest mjeseci.

Opisujući kako je pučistička akcija slomljena od subote u ponoć do nedjelje u 10 sati, Šeks kaže da je osobno razgovarao s tridesetak zastupnika pozvanih na sastanak te im otkrio prave namjere bivšeg šefa stranke. Da je, kaže, tog dana Sanader uspio okupiti 50 ili 70 zastupnika, svi bi mu oni poslužili kao kulisa pred kojom šalje poruku da je on pravi gospodar HDZ-a, te da će uz njihovu pomoć držati Vladu u šah-mat poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001070099006Šeks misli da je Sanader izgubio moć racionalnog prosuđivanja te da zasigurno ne bi podnio ostavku lanjskog srpnja da je slutio kakav je animozitet javnosti prema njemu, piše Večernjak.

Prethodni članak:

arti-201001050391006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo