HDZ SE OBRUSIO NA MARASA / Koliko je ministar potrosio na putovanje u Ameriku?

13.5.2015.
13:10
VOYO logo

Goradn Maras je, pravdajuci svoje sedmodnevno putovanje u SAD, predocio ne racune za to putovanje, nego svoje izvanredne uspjehe u dogovaranju snimanja novih serija u Hrvatskoj, rekao je Mesic, trazeci saborsku stanku kako bi "izvijestio o jedinstvenim uspjesima producentske kompanije Maras, odnosno ministra Marasa".

Kolege zastupnike je podsjetio kako je to "isti onaj ministar koji je javnost uvjeravao u velike uspjehe kad je posjetio Silicijsku dolinu", a sada zeli predociti da je dogovorio snimanje dvije godine unaprijed popularne serije "Igra prijestolja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Producentski studio Maras'

Mesic navodi da u HAVC-u, instituciji odgovornoj za taj posao, ne postoje podaci da ce ta serija biti ugovorena za sljedece dvije godine, "jer svi znaju da se serije ugovaraju godinu za godinu sukladno gledanosti".

"Ukoliko producentski studio Maras moze dogovoriti takvo snimanje koprodukcijskih serija, onda mozemo slobodno ukinuti HAVC", istaknuo je Mesic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je kako bi angazman "producentskog studija Maras" mogao rezultirati samo penalizacijom Hrvatske zbog netransparentnog mijesanja drzavnih vlasti u poslove ugovaranja audiovizualnih projekata.

Nagrada kumu

Podsjetio je da je ministar nedavno "glumio" u jednom promotivnom spotu, pa se ironicno pita jesu li njegovi motivi ugovoriti glumacki posao nakon sto mu prestane duznost ministra. Ipak, zakljucuje Mesic, vaznije je pitanje koliko je novca Maras potrosio na putu u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam vas da vas ministar Maras nagradi jer ste mu postali kum, dali ste ime njegovoj producentskoj kuci", komentirao je predsjednik Sabora Josip Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo