NISU DUGO ČEKALI / HDZ reagirao na Milanovića, kao i obično u sve uveli i Domovinski rat: 'Za čije to interese radi Milanović?'

Image

Tvrde da Milanović opravdava agresora, radi protiv interesa Hrvata u BiH

10.6.2022.
20:09
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović u izjavi medijima danas, među ostalim rekao "Ukrajinski predsjednik nema izbora nego da radi ovo što radi, a to vodi u poraz. Rusija je država koja je nevjerojatna vojna sila, mi se možemo naslađivati njihovom sporošću, ali tako je kako je. Svatko tko ima malo znanja i iskustva vidi kako što se događa. Rusija nije kao mi, Rusija je neuništiva. Naprosto kao neprijatelj je neuništiva i tako moramo razgovarati, a ne ako Plenković ponavljati tri rečenice pa vidjeti da njegov mentor od kojeg je kupio avione, govori suprotno”. Rekao je i kako mu je Ukrajina bila draža “tri puta”, od Rusije, ali da vidi što se događa i da ljudi ginu, a prozvao i premijera Andreja Plenkovića koji njega "denuncira po Europi", a "šuti kao mala maca" kad slične, i još gore stvari govore drugi čelnici u EU.  

'Zamislite da su Hrvatsku uvjeravali da je Srbija neuništiva'

HDZ je ubrzo reagirao, prozivajući ga da poručuje Ukrajincima da se prestanu boriti. Tvrde i kako sam sebe denuncira kao i da se ne bori za Hrvate u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Post prenosimo u cijelosti.

Zamislite da su Hrvatsku uvjeravali da je Srbija “neuništiva”?! Za čije interese Milanović radi dok poziva Ukrajince na predaju?!?  Milanović ne može pobjeći od činjenice da se protivio širenju NATO i prije agresije na Ukrajinu i da neprekidno osporava sankcije koje su država članice EU jednoglasno usvojile protiv Rusije. A sada je otišao i korak dalje - dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopće pruža otpor ruskom agresoru!?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislimo samo kako bi se Hrvati osjećali da im je 90-ih netko poručivao: Nastavite li se boriti za slobodu, izgubit ćete, jer je Miloševićev velikosrpski režim “brojniji” i “jači”? Jer je Srbija „neuništiva“, kako to danas uvjerava Milanović dok se divi Rusiji.  Svojim proruskim izjavama i vrijeđanjem svih ostalih zemalja koje ne dijele njegov stav Milanović nimalo ne pomaže Hrvatskoj, a kamoli Hrvatima u BiH, već ih sramoti i izolira na europskoj razini. On sam sebe „denuncira“ pred drugim liderima i čini irelevantnim.  Kako možeš pomoći svom narodu ako sve okrećeš protiv sebe?

Ovakvo kontinuirano opravdavanje agresije ruskog režima, kojim ustrajno nanosi štetu Hrvatskoj, iznova otvara puno upitnika - Za čije to interese radi Milanović?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo