'najglasniji' u saboru branimir bunjac / 'HDZ priprema giljotinu za male stranke, a Šeks je kao Robespierre, iako rijetko ima trijezne stavove'

'HDZ ne skriva da je cilj eliminirati sve stranke osim HDZ-a i SDP-a'

25.10.2017.
10:57
VOYO logo

Današnja sjednica Hrvatskog sabora započela je sa sedam zahtjeva za stankom zbog najave promjene izbornog zakonodavstva, a zasad je 'najglasniji' bio zastupnik Živog zida Branimir Bunjac.

On je kazao da je izborno zakonodavstvo velik problem u Hrvatskoj je propada velik broj glasova te je podsjetio svoje kolege i javnost na nedavne izjave HDZ-ovog veterana Vladimira Šeksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izborni inženjering glasove prebacuje velikim strankama. Recimo, HSLS je uvijek dobivao više glasova od HNS-a, ali manje mandata. Trebalo bi uvesti nove izborne jedinice. No, Vladimir Šeks otkrio je prave namjere HDZ-a koji želi uvesti dvostranačje, bolje rečeno jednostranačje u kojemu će uvijek HDZ biti na vlasti. To bi se postiglo ne samo promjenom izbornog zakonodavstva već i Ustava kojima bi se za dijasporu ukinula kvota. To bi značilo da bi HDZ tamo dobivao minimalno šest mandata.

HDZ ne skriva da je cilj eliminirati sve stranke osim HDZ-a i SDP-a – HDZ priprema giljotinu za male stranke – Šeks je kao Robespierre koji će malim strankama rezati glave. Iako gospodin rijetko ima trijezne stavove, informacije koje ima nipošto ne treba zanemariti", poručio je Bunjac, dodavši kako bi se sve ostale stranke trebale suprotstaviti političkom jednoumlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo