HDZ-ovci zvali Glavasa da im se pridruzi, a mozda i jos neke koji su umrli

Na 15. obljetnicu smrti Franje Tudmana HDZ-ovci su pozvali i – Branimira Glavasa. Tvrde da su mu poziv poslali po automatizmu, te su ga mozda dobili i clanovi stranke koji su u meduvremenu umrli.

10.12.2014.
11:21
VOYO logo

HDZ ce danas obiljeziti 15. obljetnicu smrti Franje Tudmana. Uobicajeno ce se polagati vijenci na njegov grob na Mirogoju, ispred Tudmanove rodne kuce u Velikom Trgoviscu, dok ce poslijepodne predsjednik stranke Tomislav Karamarko govoriti u jednom hotelu na prigodnoj akademiji.

No, najzanimljivije je da su na sve te dogadaje Karamarko i Milan Kovac, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a, pozvali i – Branimira Glavasa, pise Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postovani gospodine Glavas, cast nam je pozvati Vas na obiljezavanje 15. godisnjice smrti predsjednika Franje Tudmana", pise u pozivu koji je stigao na Glavasevu osjecku adresu. Medutim, s obzirom da se Glavas nalazi u mostarskom zatvoru, gdje sluzi kaznu za ratni zlocin, tesko da ce se moci odazvati. Osim toga, Glavas je jos 2005. izbacen iz HDZ-a, pa time vise cudi ovaj poziv.

Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a objasnjava da su pozivi otisli na adrese svih 48 sudionika osnivacke skupstine stranke, 17. lipnja 1989. na Jarunu, kao i HDZ-ovim zastupnicima prvog visestranackog Sabora. Glavas spada u obje kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da ne vjerujem da ce Glavas doci na obiljezavanje, ali poziv smo mu poslali po automatizmu. Moguce je i da su taj poziv dobili i neki nasi clanovi koji su u meduvremenu umrli", rekao nam je Kovac.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Birokracija-je-neunistiva-HDZ-pozvao-Glavasa-na-obiljezavanje-godisnjice-Tudmanove-smrti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo