TEAM BUILDING U BALTAZARU / Pedesetak HDZ-ovaca skupilo se u zagrebačkom restoranu, a Plenković debelo zakasnio: Evo o čemu su pričali

Image
Foto: Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Većina ministara, bivši kandidati za gradonačelnike, uvažene ličnosti stranke i premijer, ali bez koalicijskih partnera, okupili su se u restoranu Baltazar

15.7.2021.
9:29
Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković u srijedu oko 20 sati okupio je pedesetak viđenijih članova stranke u restoranu Baltazar na zagrebačkom Kaptolu. Tradicionalno je to okupljanje prije ljetne stanke, a na njemu su se ranijih godina dogovarale koalicije i rekonstrukcije Vlade.

Prvi su na večeru, kako piše Jutarnji, stigli ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Davor Filipović, saborski zastupnik Josip Đakić i bivši predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Filipović je kratko novinarima poručio da će se pojaviti na današnjoj sjednici Skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer zakasnio sat vremena

Premijer Plenković, iako je pozvao sve da dođu u 20 sati, zakasnio je sa stilom, jer je došao tek u 21 sat. Imao je i opravdanje, jer je dao intervju HRT-u. Prije njega su u Baltazar stigli ministar rada Josip Aladrović, splitski HDZ-ovac Vice Mihanović, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te kolega mu iz resora gospodarstva Tomislav Ćorić.

Image
MOŽE LI MOŽEMO! PREGAZITI SDP? /

Prema novom istraživanju čini se da nemaju snagu zaustaviti odljev glasača prema platformi dok HDZ i dalje premoćno vodi

Image
MOŽE LI MOŽEMO! PREGAZITI SDP? /

Prema novom istraživanju čini se da nemaju snagu zaustaviti odljev glasača prema platformi dok HDZ i dalje premoćno vodi

Od ministara, na večeri su bili još i Mario Banožić iz resora obrane, Oleg Butković iz resora prometa, Darko Horvat iz resora graditeljstva, Vili Beroš sa suprugom te ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je i prva napustila Baltazar, nedugo nakon što je došao Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih uzvanika, došli su predsjednik saborskog kluba stranke Branko Bačić, premijerov posebni savjetnik Zvonko Kusić, Božidar Kalmeta te velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Zanimljivo, ove godine na večeru nisu pozvani koalicijski partneri. Nisu došli ni Radimir Čačić ni Milorad Pupovac, koji su ranijih godina bili redoviti gosti te koji Plenkoviću drže većinu u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualne teme uz meso i pečeni krumpir

Novinari nisu uspjeli ući u restoran, jer im je sin vlasnika, Igor Čimbura, poručio da " 'nitko ne može unutra bez rezervacije". Na kraju im je ponudio piće.

Provjeravale su se i covid potvrde, makar ih nitko nije donio u papirnatom ili digitalnom obliku. Naime, svi su uzvanici morali poslati potvrde ili negativne testove prije svog dolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na meniju su bile plate miješanog mesa s pečenim krumpirom, nakon predjela koje se sastojalo od plate pršuta i sira. Otvoreno je i nekoliko butelja vina, a riba nije poslužena, jer je premijer navodno na nju alergičan.

Mediji nisu uspjeli doznati tko je "popeglao" karticu. Pretpostavlja se da je sve išlo na račun stranke. Neslužbeno se doznaje kako su teme ćaskanja uz večeru bile godina dana nove Vlade, pet godina Plenkovića na čelu HDZ-a te trenutne aktualne teme. Večera je završila oko 23 sata, jer Plenković već ujutro treba biti u Bavarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo