HDZ-OVCI O POHODU BRUNE ESIH NA ZAGREB: 'Kako je pristala doći na našu listu i tako dobiti šansu da bude u Saboru?'

Image
22.3.2017.
14:16
VOYO logo

HDZ ostaje uz svog kandidata Dragu Prgometa, a Bruna Esih može se kandidirati kao neovisna kandidatkinja. To je njezin izbor, a rezultati će pokazati kakav će biti njezin uspjeh, komentirao je Planković najavu kandidature u Zagrebu nezavisne saborske zastupnice koja je ušla u Sabor na listi HDZ-a.

Na obilježavanju obljetnice Rimskih ugovora Plenković novinarima nije želio odgovoriti ostaje li Esih u Klubu zastupnika HDZ-a, no primijetio je kako je "interesantno da se to događa u trenutku kada HDZ ima postotke potpore birača kakve godinama nije imao".,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRUNA ESIH: /

'Kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba, imam i potporu Hasanbegovića'

Image
BRUNA ESIH: /

'Kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba, imam i potporu Hasanbegovića'

"Ako se ona ne pronalazi u tome, onda ćemo malo razgovarati i zapitati se - kako je pristala doći na listu i tako dobiti šansu da bude u Saboru", rekao je Plenković.

Kandidature će se podnositi tek kad se raspišu lokalni izbori, a do tada će se, kaže Plenković, vidjeti kakva će biti sudbina Esih u Klubu zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić: Ona je u raskoraku stavova

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je kako nije znao da će se nezavisna zastupnica koja je na listi HDZ-a ušla u Sabor, kandidirati za Zagreb, te ustvrdio kako je ona u "svojevrsnom raskoraku stavova koje iznosi danas i koje je zastupala kad je bila kandidat za prvu izbornu jedinicu".

"Ja nisam znao da će se kolegica Esih kandidirati osim što sam to iščitavao iz medija. Kao nezavisna zastupnica ima se pravo kandidirati za čelno mjesto grada Zagreba i ja tu ne vidim ništa sporno", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Rekao je da se u politici HDZ-a u proteklih šest mjeseci ništa nije promijenilo u odnosu na činjenicu kad je Esih pristala biti kandidat HDZ-a na listi za prvi izbornu jedinicu.

"Svi stavovi i politika HDZ-a koju je osmislio i koju provodi Andrej Plenković za koju je dobio podršku članova HDZ-a i na koje se poziva gospođa Esih, je i dalje politika HDZ-a i u tom smislu se ništa nije promijenilo. Pa onda ne vidim nekih posebnih razloga zbog kojih gospođa Esih ne bi i dalje podržavala HDZ u izborima za grad Zagreb i našeg kandidata Prgometa", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako je ona u svojevrsnom raskoraku stavova i mišljenja koje iznosi danas i koje je zastupala kad je bila kandidat za prvu izbornu jedinicu na izborima za Hrvatski sabor.

Neće raspravljati o njenom angažmanu u klubu zastupnika

Na pitanje treba li ona ostati i dalje u Klubu zastupnika Bačić je rekao kako je stav stranke da se odnosi i suparništva na lokalnoj razini ne smiju i neće se prelamati na nacionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče njezinog angažmana u Klubu, mi o tome nismo raspravljali niti ćemo", rekao je.

Dodao je kako je primjerice Most HDZ-ov politički partner u Saboru, a u brojnim izbornim jedinicama ide sa svojim kandidatima pa i protiv HDZ-ovih kandidata te da je slično i s HSLS-om pa će i dalje surađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je stav da se odnosi i suparništva na lokalnoj razini ne smiju i neće prelamati na nacionalnoj razini. Ali o stavu i članstvu gospođe Esih u Klubu HDZ- a o tome ćemo još raspraviti", rekao je Bačić premda je netom prije izjavio da se o njezinom angažmanu u Klubu nije raspravljalo, niti će.

Još je dodao da će osobno s njom razgovarati kad prvi put dođe u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio špekulirao o tome tko će od članova HDZ stati iza nje. "HDZ i njegovi članovi su čvrsto iza gospodina Plenkovića, vodstva HDZ- a koji kroz Vladu uspješno provodi taj isti program HDZ-a s kojim smo pobijedili u rujnu. Što se tiče eventualnih prelazaka na listu gospođe Esih, mislim da je tu jasan Statut HDZ-a, o tome nema dilema ni posebnih razloga elaborirati što Statut predviđa", rekao je Bačić.

Mrak Taritaš: Nije neočekivano

Saborska zastupnica HNS-a i kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš rekla je u srijedu da dobro napreduju pregovori o potpori njezinoj kandidaturi s SDP-om, a za kandidaturu nezavisne zastupnice Brune Esih kazala je da nije neočekivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček/PIXSELL

"Nije to neočekivano da će se Bruna Esih kandidirati. Dosta najava je bilo u medijima, a ja sam je vidjela u petak u Saboru prije glasanja i rekla je da će se kandidirati. Ja sam apsolutno sigurna da je grad Zagreb zaslužio da ima puno kandidiata i da za prvo mjesto u Zagrebu bude jedna zanimljiva borba”, kazala je novinarima u Saboru.

Brune Esih, nezavisna zastupnica koja je ušla u Sabor na listi HDZ-a, potvrdila je u srijedu medijima da će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba i rekla da očekuje podršku HDZ-ovih birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski HDZ je, uz potporu čelništva stranke, prije tjedan dana donio odluku da će kandidat stranke za zagrebačkg gradonačelnika biti Drago Prgomet.

Na pitanje koliko joj koristi da na suprotnoj strani ima više kandidata, rekla je da je to u redu i da svoju kampanju tako i vodi. “Meni je u redu da bude puno kandidata, voljela bih da ih bude još više, da bude još zanimljivije. Meni vam je to sve apsolutno u redu”, rekla je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo