HDZ-OV TABOR LIKUJE / Habijan: 'Odluka Možemo! je pljuska Grbinu koji kleči pred njima'; Zekanović: 'Čak ni smiješni, mali Možemo! ne želi s njim'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Stranka koja je u jednom trenutku bila jaka i respektabilna nalazi se praktički u stečaju i sada imamo Možemo! koji se pojavljuje kao stečajni upravitelj', kazao je saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan

27.6.2023.
13:26
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan odluku stranke Možemo! o samostalnom izlasku na izbore 2024. ocijenio je u utorak još jednom "pljuskom" predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu za kojeg je ustvrdio da se doveo u situaciju da „kleči i moli pred Možemo!”.

"SDP  je  dodvoravanjem Možemo, klečeći i moleći za koaliciju doveo u pitanje sebe kao stanku koja je nekada bila druga najjača opcija u Hrvatskoj, najjača oporbena stranka. Sigurno svakom članu i simpatizeru SDP-a nije lako i ne gleda na ovaj razvoj i situacije blagonaklono i sigurno im nije svejedno ”, izjavio je Habijan u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je ovo "još jedna pljuska Grbinu”.

Image
RASPRŠENA LJEVICA /

Možemo! na izbore izlazi samostalno: 'Birači misle da nema pozitivne sinergije sa SDP-om!'

Image
RASPRŠENA LJEVICA /

Možemo! na izbore izlazi samostalno: 'Birači misle da nema pozitivne sinergije sa SDP-om!'

Možemo! kao 'stečajni upravitelj' SDP-a

"Stranka koja je u jednom trenutku bila jaka i respektabilna nalazi se praktički u stečaju i sada imamo Možemo! koji se pojavljuje kao stečajni upravitelj, to je prava slika i jednih i drugih”, kazao je zastupnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je istaknuo kako u HDZ-u rijetko komentiraju politike drugih stranaka i unutarstranačka preslagivanja, Habijan je ocijenio kako očito svjedočimo da se oporba ne može dogovoriti tko bi bio njihov kandidat za premijera sljedeće godine na parlamentarnim izborima.

"Već neko vrijeme svjedočimo pokušaju koalicije između SDP-a i Možemo što govori, po našem viđenju, svjesnosti nesposobnosti, nedoraslosti u kapacitetu, u stručnosti, u infrastrukturnom i upravljačkom pogledu i kod jednih i dugih. Kakav god bio zakon o izbornim jedinicama pobijedit će HDZ zato što će oporba svojim načinom, demagogijom i nekonstruktivnošću te međusobnim prepucavanjem dovesti sebe u poziciju da izgubi izbore”, zaključio je Habijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni zajedno ni pojedinačno ne mogu nas ugroziti'

Zastupnik Hrvoje Zekanović (HDS), koji pripada vladajućoj većini, također je ocijenio odluku Možemo! poniženjem Grbina.

"Grbin je uspio SDP pretvoriti u jedno veliko ništa, čak ni jedan smiješni i mali Možemo! ne želi s Grbinom”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni zajedno ni pojedinačno Možemo! ne može ugroziti aktualnu vladajuću većinu, zaključio je  Zekanović.

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li Možemo! na izbore sami ili u koaliciji s SDP-om?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo