HDZ-OVAC ĆELIĆ: 'Definitivno treba preispitati koalicijski odnos s Bandićevom strankom'

Image
Foto: Pixsell

Naglasio je i kako HDZ "nije jednako Milan Bandić", podsjetivši na nedavanje podrške izmjenama GUP-a bez obzira što ga je predložio Bandić kao koalicijski partner

4.5.2020.
20:28
Pixsell
VOYO logo

Zagrebački HDZ-a nije na sjednici u ponedjeljak raspravljao o koalicijskom odnosu u Zagrebu sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, HDZ-ov gradski zastupnik Ivan Ćelić kazao je kako koalicijski odnos s Bandićevom strankom definitivno treba preispitati.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet, koji je najavio da će se na sjednici preispitati koalicijski odnos HDZ-a s Bandićevom strankom u Zagrebu, ispričao se da ne može doći na sjednicu tako da se o tome nije raspravljalo, izvijestio je nakon sjednice gradski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je održana uobičajena sjednica uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, koja je planirana za četvrtak.

Naime, predmet sukoba HDZ-a i Bandića odluka je da se sjednica Skupštine održi virtualno, što je gradonačelnik Bandić (BM 365 Stranka rada i solidarnosti) odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika Skupštine Prgomet taj Bandićev potez ocijenio je omalovažavanjem HDZ-a i Skupštine, zbog čega je najavio preispitivanje suradnje HDZ-a s Bandićevom strankom na razini grada.

Definitivno treba preispitati koalicijske odnose s Bandićevom strankom

"Definitivno treba preispitivati koalicijske odnose, jer četiri godine je vremensko razdoblje koje je dovoljno dugo da se preispitaju, pa tako i odnosi s Milanom Bandićem”, kazao je Ćelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je svaki koalicijski odnos dinamičan proces te da je temeljni preduvjet dobrog odnosa dijalog. Međutim, dodaje, nije pobornik razgovora s koalicijskim parterima preko medija.

Naglasio je i kako HDZ "nije jednako Milan Bandić", podsjetivši na nedavanje podrške izmjenama GUP-a bez obzira što ga je predložio Bandić kao koalicijski partner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicijski odnos ostaje te će HDZ i dalje podržavati one odluke koje su u interesu Zagreba i Zagrepčana, a biti protiv onih koje smatra da nisu dobre, dodao je Ćelić.

Naveo je kako se još uvijek ne zna na koji način će se održati sjednica Skupštine u četvrtak, no da se HDZ zalaže da bude virtualna zbog prevencije širenja koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš naglasio je da je Prgomet kao predsjednik Skupštine odgovoran za zaštitu zdravlja te da je zato reagirao i prenio ovlasti na potpredsjednicu Skupštine Anu Stavljenić Rukavinu (BM 365) da preuzme odgovornost za vođenje sjednice.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo