'NIJE USAMLJEN' / HDZ-ova zajednica žena: 'Puljak podržava Milanovićev seksizam da bi osigurao saborsku fotelju'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Milanović u seksizmu nije usamljen. Ivica Puljak, čiju je suprugu Milanović također vrijeđao, pruža svesrdnu podršku tom istom Milanoviću govoreći kako nije ni bilo razloga za isprikom te staje uz njega samo kako bi si osigurao saborsku fotelju', stoji u priopćenju zajednice žena 'Katarina Zrinski' koje potpisuje Nada Murganić

21.3.2024.
10:13
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Zajednica žena "Katarina Zrinski" u poslala je priopćenje u kojem proziva predsjednika Zorana Milanovića sa seksizam, a poručuju da mu podršku pruža i splitski gradonačelni Ivica Puljak. Marijana Puljak i Dalija Orešković, poručuju, o svemu šute kako bi dobile mjesto na listi.

"Seksizam i omalovažavanje žena okosnica je djelovanja Zorana Milanovića još od vremena kada je bio premijer i u kampanji u kojoj je nemilosrdno vrijeđao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, do mandata predsjednika Republike Hrvatske u kojem je rad mnogih žena pokušao podcijeniti samo zato što su žene. To je još jednom potvrdio omalovažavajući bivšu predsjednicu Ustavnog suda gospođu Jasnu Omejec, kao i TV novinarku Ivanu Petrović. Snažno osuđujemo takav oblik uvredljivog govora i javne difamacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBRAČUNI PRED IZBORE /

Milanović otvara frontu za frontom, virtualni ratovi bijesne, a samo je jedno pitanje važno

Image
OBRAČUNI PRED IZBORE /

Milanović otvara frontu za frontom, virtualni ratovi bijesne, a samo je jedno pitanje važno

"Predsjednik je u nedostatku argumenata, političke kulture i političke umješnosti pokazao da nema karaktera. Jer osoba koja ima karaktera, prema ženama ima poštovanja", kazala je Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.

No, Milanović u seksizmu nije usamljen. Ivica Puljak, čiju je suprugu Milanović također vrijeđao, pruža svesrdnu podršku tom istom Milanoviću govoreći kako nije ni bilo razloga za isprikom te staje uz njega samo kako bi si osigurao saborsku fotelju. Iako naše političke oponentice Puljak i Orešković šute čekajući da im SDP udijeli mjesto na listi, mi smatramo kako postoje teme koje nadilaze stranačke razlike, a pitanje ravnopravnosti žena i muškaraca jedno je od ključnih. U borbi za slobodnu, uključivu i ravnopravnu Hrvatsku, pozivamo sve žene - dignite svoj glas protiv onih koji vas smatraju manje vrijednima. To je vaše i naše pravo, a ovi izbori su prilika da pokažemo da mizoginiji nije mjesto u javnom prostoru, politici i hrvatskim institucijama", poručuju u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pitali smo bivše Milanovićeve ministre bi li se sad odazvali njegovom pozivu u Vladu. Evo što su rekli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo