HDZ-OVA MLADA NAČELNICA OPĆINE LOVREĆ MORA VRATITI 72.000 €! Kupila stan u Zagrebu uz povlašteni kredit, a u njemu ne živi

Image
Foto: Općina Lovreć

Nosić je za stan od 57,4 četvorna metra digla povlašteni kredit na iznos od 80.000 eura, no u tom stanu uopće ne živi već stanuje s ocem u njegovoj vili s bazenom u Lovreću

6.2.2020.
13:06
Općina Lovreć
VOYO logo

Anita Nosić (30), načelnica općine Lovreć iz redova HDZ-a, kupila je stan u Zagrebu uz poticaje kako bi imala gdje biti kada poslovno dolazi u Zagreb. No kako to nije funkcija takvih kredita, iz APN-a su poslali službeno priopćenje u kojem stoji kako će odmah pokrenuti postupak naplate kredita u cijelosti, ali i vraćanje isplaćenih subvencija, piše 24sata.

"APN će obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku 30 dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun", rekli su u Ministarstvu graditeljstva za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosić je za stan od 57,4 četvorna metra digla povlašteni kredit na iznos od 80.000 eura, no u tom stanu uopće ne živi već stanuje s ocem u njegovoj vili s bazenom u Lovreću.

Kredit za stan digla je prije dvije godine, a dosad su porezni obveznici za to platili oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice od 72.000 eura će joj nakon ovog otkriće odmah doći na naplatu, a ako ne plati, HPB koji je kredit odobrio, zaplijenit će joj stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROGOVORILA ATRAKTIVNA NAČELNICA HDZ-a ZA ČIJU SE INTIMU NAVODNO ZANIMAO BRKIĆ: /

Uznemirena je jer se udaje?

Image
PROGOVORILA ATRAKTIVNA NAČELNICA HDZ-a ZA ČIJU SE INTIMU NAVODNO ZANIMAO BRKIĆ: /

Uznemirena je jer se udaje?

Postala načelnica 2016. godine

Nosić je postala načelnica 2016. godine kada je njezin prethodnik Ante Babić (HDZ) imenovan za državnog tajnika. Tada, 2016. godine, jasno je rekla da se ona iz općine ne seli jer ima sav komfor. A godinu i pol kasnije koristi subvencije. Ona u Lovreću živi s roditeljima. Sestra joj je u Njemačkoj, a brat u Splitu, rekla je tada.

"Zašto ne bih htjela tu ostati? Tu sam u svojoj kući, nadomak prekrasne Makarske rivijere, pola sata od Splita i Omiša. Teško bilo gdje drugdje mogu imati standard koji imam u Lovreću", rekla je Nosić 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnila je i kako vidi svoj politički rad nakon što je završila informatički menadžment u Visokoj poslovnoj školi. Pa je zato bila prvo zamjenica načelnika, a zatim i načelnica. Rekla je da ima odgovornost prema zajednici.

"Odmalena su me učili da su vjera i obitelj na prvome mjestu. Kako imamo odgovornost prema obitelji, tako trebamo imati odgovornost i prema zajednici. S tim sam se uvjerenjem kroz Mladež HDZ-a aktivirala u stranci i sudjelovala u svim aktivnostima općine", rekla je Nosić tada za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo