RADE ŠIMIČEVIĆ / HDZ-ov zastupnik tuži općinu Sali. Traži učiteljski stan na moru koji je koristio prije 33 godine

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Besplatna ljetovanja Stanovi su nekoć bili u fondu Grada Zadra, sada njime raspolaže Općina Sali i čuva ih za učitelje s kojima se potpisuje ugovor o korištenju stana. Na lijepoj je lokaciji, na katastarskoj čestici 18913, na obali

18.8.2023.
10:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik HDZ-a tužio je općinu Sali i traži učiteljski stan na rivi jer ga je koristio prije 33 godine, piše u petak Jutarnji list.

Rade Šimičević, HDZ-ov zastupnik, član četiriju saborskih odbora, vjeruje da zbog toga što je prije 33 godine radio u Osnovnoj školi "Petar Lorini" u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. godine, i što su tada živjeli u učiteljskom stanu, koji su, kao i svi drugi prije i poslije njih, dobili isključivo na korištenje s obavezom da ga vrate kad im prestane radni odnos - ima pravo na taj stan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo puna tri desetljeća, razotkrila je ova bizarna stambena afera, supružnici Šimičević zadržali su ključ od tog školskog stana, te bi u ljetnim mjesecima, kad bi se učiteljica koja je stan dobila na korištenje poslije njih vratila kući u Zadar, boravili u njemu za svojih ljetnih posjeta Salima.

Image
više od 200 eura mjesečno /

U BiH bogataši, u Hrvatskoj sirotinja: Sin HDZ-ovca i ministra primao stipendiju za slab socio-ekonomski status

Image
više od 200 eura mjesečno /

U BiH bogataši, u Hrvatskoj sirotinja: Sin HDZ-ovca i ministra primao stipendiju za slab socio-ekonomski status

Besplatno. Na to se, kažu mještani, "u ime dobrih starih vremena" nisu bunili. Sve dok Općini Sali nije stigao sudski poziv za ročište - Šimičevići ih tuže za ometanje posjeda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedamdesetak kvadrata stana u prvom redu do mora, u zgradi u kojoj su ukupno četiri školska stana, sagrađeno je u bivšem režimu samodoprinosima mještana zbog interesa lokalne zajednice.

Besplatna ljetovanja Stanovi su nekoć bili u fondu Grada Zadra, sada njime raspolaže Općina Sali i čuva ih za učitelje s kojima se potpisuje ugovor o korištenju stana. Na lijepoj je lokaciji, na katastarskoj čestici 18913, na obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sali nije nikakav izuzetak, ta činjenica da škole u malim, ugroženim mjestima, pokušavaju osigurati učiteljski kadar rješavanjem stambenog pitanja opće je poznata. I učitelji je poštuju.

Sigurno je za nju čuo i Šimičević kao član saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu. U javnosti nisu poznati slučajevi privatizacije školskih stanova, piše novinarka Jutarnjeg lista Željka Godeč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kada se kontejneri uklone, ne znaju gdje će im biti smještaj. Kada će stanovnici Banovine dobiti svoj dom?

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo