HDZ-ov RIZNIČAR SREDIO POSAO SINU HDZ-ova VIJEĆNIKA? 'Pa kaj bi to imalo veze?'

Image
Foto: Pixsell

HDZ-ov vijećnik tvrdi kako nije ništa urgirao kako bi njegov sin dobio posao

1.4.2019.
18:52
Pixsell
VOYO logo

Direktor zaprešićkih komunalnih tvrtki i rizničar lokalne podružnice HDZ-a Željko Majcen zaposlio je na mjesto vozača u zaprešićkom Vodovodu Maria Đurinskog, sina zaprešićkog HDZ-ovog vijećnika Stjepana Đurinskog, javlja Index.

Image
NEPOTIZAM U HRVATSKOJ AKADEMSKOJ ZAJEDNICI? /

'Zašto bi netko bio kažnjen jer mu je tata u HAZU-u?'

Image
NEPOTIZAM U HRVATSKOJ AKADEMSKOJ ZAJEDNICI? /

'Zašto bi netko bio kažnjen jer mu je tata u HAZU-u?'

Ispunjavao je sve uvjete

"Mario Đurinski zaposlen je u društvu Vodoopskrba i odvodnje na radnom mjestu vozača u Radnoj jedinici Vodoopskrba", kažu iz zaprešićke firme, te dodaju kako je zaposlen temeljem natječaja objavljenog 19. prosinca 2018. Na navedeni natječaj pristiglo je sveukupno 13 molbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U postupku selekcije i odabira kandidata odabran je Mario Đurinski jer od svih prijavljenih kandidata za navedeno radno mjesto, uz ispunjavanje uvjeta odgovarajuće razine obrazovanja i radnog staža, ima i višegodišnje radno iskustvo u prijevozu specijalnog vozila, što je vrlo važno za društvo Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. jer u svom voznom parku ima i takva vozila", stoji u odgovoru lokalne komunalne tvrtke.

On se javio na natječaj

Stjepan Đurinski potvrdio je za Index nedavno zaposlenje sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje vidi li išta sporno u tome što je zaposlio sina stranačkog kolege, Đurinski je izjavio: "Pa kaj bi to imalo veze? Ne. On se javio na natječaj. Gledajte, kaj ja znam, to svak može protumačiti na svoj način, ne?"

HDZ-ov vijećnik tvrdi kako nije ništa urgirao kako bi njegov sin dobio posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruto plaća od gotovo 6 tisuća kuna

A na pitanje kolika je plaća Maria Đurinskog, zaprešićki Vodovod naveo je sljedeće u svom odgovoru:" Radnik Mario Đurinski zasnovao je radni odnos na radnom mjestu Vozač - RJ Vodoopskrba sa koeficijentom složenosti 1,95 i 4% dodatka na uvjete rada. Osnovna plaća radnika za puno radno vrijeme utvrđuje se tako da se iznos osnovice pomnoži pripadajućim koeficijentom složenosti radnog mjesta na kojem radnik radi. Temeljem Pravilnika o radu društva Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. osnovica iznosi 2.910,00 kuna".

Đurinski koji je po struci vozač motornog vozila, ima bruto plaću od 5901,48 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo