Katolici se mole protiv 'beba iz epruvete'

Pojedini HDZ-ovci pridružili su se katoličkim udrugama u Crkvi sv. Marka na misi protiv toga da se Zakonom o umjetno potpomognutoj oplodnji omogući smrzavanje embrija.

11.7.2012.
11:52
VOYO logo

Sabor raspravlja o Konačnom prijedlogu Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji koji su oštro kritizirali HDZ, katoličke udruge i Inicijativa "I ja sam bio embrij" te Hrvatska biskupska konferencija.

Tvrde da je ubojstvo smrzavati embrije, ali i da se ne treba dopustiti oplodnja žena koje žele biti samohrane. Kukuriku koalicija odbacuje te prigovore ističući kako ovaj zakon ne diskriminira te dozvoljava osobama koje idu na oplodnju da same odluče žele li smrzavati samo jajne stanice ili i svoje embrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog rasprave u Saboru na Markov su trg pristigli i članovi Inicijative "I ja sam bio embrij", koji su otišli na misu u Crkvu sv. Marka. Na toj su misi viđeni i pojedini članovi HDZ-a, ali i specijalist psihijatrije i glavni tajnik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva Ivan Ćelić. On se pojavio na Trgu žrtava fašizma u utorak i sudjelovao u konferenciji za medije HDZ-a, usmjerenoj protiv ovog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo