HDZ KRENUO U SPAŠAVANJE KARAMARKA: / Ove zastupnike Mosta pokušat će pridobiti na svoju stranu

Image
Foto: PIXSELL, Dalibor Urukalovic

Bez potpore mostovaca, Tomislav Karamarko će u Saboru doživjeti smjenu s mjesta prvog potpredsjednika Vlade pa je stoga otpočeo lov na parlamentarnu većinu.

31.5.2016.
23:21
PIXSELL, Dalibor Urukalovic
VOYO logo

Kako piše Slobodna Dalmacija, na meti su svi, a ponajprije zastupnici Mosta, koje će HDZ-ovci u iduća tri tjedna po svaku cijenu pokušati otrgnuti Boži Petrovu i pridobiti ih na svoju stranu.

Petrov ne želi Karamarka u Vladi, a HDZ-ovcima su mostovci prihvatljivi, no bez Petrova koji je najavio da će dati ostavku ako se Karamarko preživi glasovanje u Saboru. On je i dalje uvjeren da će 12 zastupnika Mosta glasati protiv Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOST NIJE RAZGOVARAO O ODLASKU PETROVA: /

'Bitno nam je da ne bude smicalica'

Image
MOST NIJE RAZGOVARAO O ODLASKU PETROVA: /

'Bitno nam je da ne bude smicalica'

Za neke je prelazak nezamisliv

Juro Martinović i Ivica Mišić podržat će Karamarka, a ekonomist Ivan Lovrinović još se ne izjašnjava o ovom slučaju. Prelazak Ivana Kovačića i Mire Bulja u tabor HDZ-a nije realan, a teško da će tamo otići i Ljubica Ambrušec, načelnica Gradeca koja je pobijedila HDZ i sanirala dubioze koje je ostavio njen prethodnik. Suradnja s HDZ-om ne bi išla ni na ruku Ružice Vukovac koja će u svojoj Velikoj Kopanici tražiti reizbor. Izazivač će s druge strane biti upravo HDZ.

Ines Strenja Linić, tvrde u bliskim krugovima, nije među onima koji bi pretrčali u HDZ, a Robert Podolnjak se u posljednjih nekoliko dana promovirao u glavnoga teorijskog apologeta Karamarkove smjene u Saboru. Na sličnim je stajalištima i Miroslav Šimić, šef zastupničkog Kluba Mosta u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega ovoga HDZ će ciljati na široj javnosti manje poznate mostovce: zagrebačku poduzetnicu Jasnu Matulić, riječkog ekoaktivista Josipa Katalinića, Metkovca Marija Klobučića, Dubrovčanina Maru Kristića i vjeroučitelja rodom iz Zagreba Marka Sladojeva.

HDZ-ov MINISTAR U OTVORENOM: ‘Ako se izglasa nepovjerenje Karamarku, onda idemo na nove izbore’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo