HDZ / J. Kosor kupovao nakit, sad traže da ga vrati

24.9.2012.
22:35
VOYO logo

Stranačkim novcem Hrvatska demokratska zajednica platila je nakit koji je kasnije nosila njihova danas bivša predsjednica Jadranka Kosor. Večernji list piše kako je riječ o brošu vrijednom 5.000 kuna, naušnicama od 3.500 kuna te naušnicama i privjesku od 2.600 kuna. Broš je navodno onaj koji je Kosor nosila u Bruxellesu pri završetku pregovora za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji i čini ga krug zvjezdica EU-a, dok unutrašnjost ispunjava crveno i bijelo polje s hrvatskoga grba. Naušnice i privjesak Kosor je navodno dobila kao rođendanski poklon. U HDZ-u potvrđuju te podatke.

Nakit kupovan u više navrata, u stranci ga nema

"Prema informacijama koje smo dobili od dostupnih djelatnika, preko stranačkog računa u više je navrata kupljen nakit kojim se u različitim prigodama koristila bivša predsjednice Jadranka Kosor", kazala je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš, no nije znala reći koliko je ukupno stranka potrošila na nakit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakit o kojemu je riječ nismo za sada pronašli nigdje u stranci, a naravno da ćemo nakon što utvrdimo sve činjenice i ako se pokaže da ga je netko otuđio zatražiti njegov povrat", kažu u HDZ-u.

Kosor: Broš je bio poklon

Jadranka Kosor priznaje da je u povodu završetka pregovora dobila od tajništva stranke broš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam nikome davala nalog da se za mene od stranačkog novca kupuje nakit. Nikakve naušnice nisam dobila. Možda je netko to za svoju ženu kupio ili netko od zaposlenica na račun stranke", kazala je dodajući kako ne zna koliko je broš, koji je dobila, koštao. Smatra da se s pričom o nakitu želi diskreditirati i da je to dio rata koji se vodi protiv nje.

Branko Bačić, koji je bio glavni tajnik HDZ-a dok je predsjednica bila J. Kosor, kazao je, pak, da se sjeća da su za Kosor kupili jedan ili dva poklona u povodu završetka pregovora jer su u glavnom tajništvu zaključili da je to uspjeh i stranke, a ne samo Vlade. Kaže da su dali i gravirati posvetu na taj broš. Bačić se ne sjeća ni računa za naušnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo