PUTNICI PREBAČENI NA ŠIPAN / Havarija kod Dubrovnika, brod je gotovo u potpunosti potonuo: 'Nastala je velika rupa, osiguravamo akvatorij'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Uzrok i okolnosti nesreće zasad nisu poznati

26.7.2023.
12:05
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Pomorska nesreća dogodila se u moru kod otoka Šipana na jugu Hrvatske. Naime, jedan brod nasukao se i gotovo cijeli potonuo uz obalu spomenutog otoka.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik iz neslužbenih izvora, svi putnici s broda su spašeni i prebačeni na spomenuti otok u blizini Dubrovnika. Prednji dio broda je nasukan na stijene, dok je zadnji potonuo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrok i okolnosti nesreće zasad nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o Mirabeli, turističkom brodu dužine 25,50 metara, s 11 kabina i 26 kreveta. Brod ima i palubu za sunčanje od sto metara kvadratnih i klimatizirani salon za 26 osoba. 

"Dobili smo dojavu o potonuću jedrilice na sjevernom dijelu Šipana. Naš brod Orlando je izašao na intervenciju s namjerom ispumpavanja broda, ali dolaskom na mjesto intervencije, vidjeli smo da brod nije u potpunosti potonuo nego se nasukao. Rupa je veća. Još uvijek smo tamo i osiguravamo akvatorij", kazao je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj službe vatrogasnog broda Orlando Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, Emilio Puljizević rekao je za Dubrovački dnevnik da mu je javljeno da je jedrilica nasukana i potopljena tri četvrtine i da nema ozlijeđenih osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na mjestu događaja su plovilo Lučke kapetanije, vatrogasni brod iz Slanog i 'Orlando', daljnje poduzimanje određuje Kapetanija, ali najbitnije da nema stradalih, a mi kao vatrogasci ne možemo je ispumpati i izvaditi, nagnuta je tri četvrtine", kazao je Puljizević. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo