OZNAKE NA INSTAGRAMU / Hashtagovi za Instagram: što su hashtagovi i kako funkcioniraju

Image
Foto: Pixabay

Hashtagovi na Instagramu omogućavaju određenu grupaciju objava kako bi se korisnici Instagrama međusobno povezali

8.12.2017.
9:12
Pixabay
VOYO logo

Hashtagovi za Instagram predstavljaju određene pojmove koji se koriste za kategorizaciju određenih objava, fotografija i videozapisa.

Korisnici Instagrama zahvaljujući hashtagovima mogu brže i jednostavnije pronaći objave koje ih zanimaju, a imaju veze s označenim pojmovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hashtagovi su se prvo pojavili na društvenoj mreži Twitter, nakon čega su se vrlo brzo proširili na ostale društvene mreže. Tako je i Instagram postao mreža koja obuhvaća hashtagove kao sastavni dio svake važnije objave. Većina korisnika Instagrama redovito koristi hashtagove, što ih omogućava veći broj pratitelja, ali i onih koji vide njihovu objavu.

Hashtagovima se omogućava određena grupacija objava kako bi se korisnici Instagrama međusobno povezali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hashtag je prepoznatljiv po tome što ispred riječi sadrži oznaku #, a pomaže da svi korisnici Instagrama pronađu postove koji imaju veze s određenom oznakom. Važno je naglasiti da hashtag ne smije sadržati razmake, točke, uskličnike, upitnike i ostale slične znakove.

Svaka objava može sadržavati samo određeni broj hashtagova, što znači da ih ne smije biti previše. U protivnom će Instagram blokirati objavu, točnije neće omogućiti njezino označivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo