HASANBEGOVIĆ I ESIH UDRUŽILI SNAGE S HSP-OM U BORBI ZA EU PARLAMENT: / 'U pravu su oni koji nas se boje'

Image
Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predstavljena suradnja Neovisni za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava

2.4.2019.
11:47
Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

Na konferenciji za novinare u Saboru na temu "Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament", piše N1, suradnju Neovisni za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava (HSP) na nadolazećim izborima predstavili su saborski zastupnici Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović te Karlo Starčević, predsjednik HSP-a.

Iako je stranka Neovisni za Hrvatsku prije nekoliko mjeseci najavila samostalni izlazak na izbore, ostavili su otvorena vrata svim sličnim strankama, podsjetila je Esih. "Bit će jasno da se radi o pobjedničkoj listi i u pravu su svi oni koji nas se boje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini zastupaju narodne i nacionalne interese

Prema tvrdnjama Starčevića oni su jedina politička opcija koja na izborima predstavlja nacionalne interese. "Htio bih poslati poruku da je ovo jedan novi znak zajedništva u hrvatskoj državnoj politici. Jedina smo opcija koja zastupa sveopće narodne i nacionale interese. Nećemo pokleknuti niti u Zagrebu niti u Bruxelesu niti bilo gdje drugdje. Mi možemo progriješiti, ali ne izdati", poručio je.

Ljude s liste predstavit će idući tjedan

Hasanbegović je rekao kako će ljudi s liste biti predstavljeni početkom sljedećeg tjedna te je poručio da su otvoreni za suradnju sa svim koji dijele njihove vrijednosti. "Svi koji su se prepoznali u tome, to je HSP, a vidjet ćete, ali to su i brojni istaknuti pojednici", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nisu željeli otkriti ljude na listi, otkrili su da će na listi biti predsjednik HSP-a i gospićki gradonačelnik Karlo Starčević, te HSP-ov zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš. "I Starčević i Markuš dokazali su se kao ratnici, kao pobjednici i u političkom i ratničkom smislu", rekla je Esih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike