ŠTO SE DOGAĐA? / Hakirana stranica 'Škola za život'? Objavljene stotine reklama za kockanje i casino

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/ Škola za život/Screenshot

U rubrici novosti osvanulo je više tekstova na engleskom, njemačkom i drugim stranim jezicima jeziku u kojima se, redom, spominju online stranice za kockanje, kasina i 'besplatne igre na sreću'

25.1.2024.
10:52
Sandra Simunovic/PIXSELL/ Škola za život/Screenshot
VOYO logo

Na stranici eksperimentalnog programa Škola za život, čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja, objavljeno je na stotine tekstova u kojima se reklamira online kockanje.

U rubrici novosti osvanulo je više tekstova na engleskom, njemačkom i drugim stranim jezicima jeziku u kojima se, redom, spominju online stranice za kockanje, kasina i "besplatne igre na sreću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Škola za život / Screenshot

Toliko ih je da se u arhivi vijesti uopće ne može doći do vijesti vezanih uz Školu za život i druge ranije obavijesti, a pored njih stoje datumi od 25. siječnja do 19. siječnja.

Poslali smo upit Ministarstvu i Carnetu o tome kako je došlo do ovoga, je li u pitanju hakerski napad ili interna greška, a njihove odgovore ćemo objaviti čim stignu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Škola za život / Screenshot

Škola za život je eksperimentalni program čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U njemu sudjeluje 48 osnovnih škola i 26 srednjih škola iz svih županija u Hrvatskoj.

Program se provodi u prvom i petom razredu osnovnih škola te u sedmom razredu za predmete biologiju, kemiju i fiziku. U srednjim se školama provodi u 1. razredu gimnazije u svim predmetima te u 1. razredu četverogodišnjih strukovnih škola u općeobrazovnim predmetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj programa je povećanje kompetencija učenika u rješavanju problema i povećanje zadovoljstva učenika u školi, kao i motivacija njihovih učitelja i nastavnika.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispisali dijete zbog učiteljice koja ga je maltretirala i ponižavala! Otac: 'Dolazio je doma jecajući, imao mučnine'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo