Povratnički vikend / HAK izdao 'posebno upozorenje vozačima': Krećete na put? Pripazite na ovim pravcima!

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju, zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicam

24.8.2018.
8:00
Dalibor Urukalovic/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski autoklub (HAK) izdao je posebno upozorenje za vozače zbog najavljene nagle promjene vremena, a koja se očekuje za vikend. 

Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju, zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicama. Mnogi će prema svojim domovima putovati upravo tijekom ovog i idućeg vikenda, upozoravaju iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 24. kolovoza

U petak, 24. kolovoza, pojačanog prometa u smjeru unutrašnjosti te u smjeru zapada s povremenim zastojima bit će tijekom cijelog dana s čekanjima na graničnim prijelazima (osobito na GP Bajakovo sa Srbijom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25. kolovoza

Tijekom subote, 25. kolovoza, najveće gužve bit će u smjeru unutrašnjosti te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Najgušći promet očekuje se od 7 do 16 sati, a čekanja na granicama očekujemo također i tijekom večernjih i noćnih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26. kolovoza

U nedjelju, 26. kolovoza, očekuje nas, prema prognostičarima DHMZ-a, nagla promjena vremena i jaka bura u podvelebitskom području, što će zasigurno stvarati dodatne probleme za ionako otežan promet tijekom cijelog dana. Gužvi će biti u smjeru unutrašnjosti tijekom cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim satima, zbog povratka domaćih turista sa svojih ljetnih odredišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duljih čekanja tijekom vikenda bit će na sljedećim cestama:

  • naplata Lučko na izlasku s autoceste A1/A6 prema Zagrebu;
  • naplata Trakošćan na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj;
  • A7 GP Rupa-čvor Diračje prema GP Rupa i Pasjak;
  • Istarski ipsilon prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;
  • na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta;
  • u blizini turističkih središta na obali te na Jadranskoj magistrali;
  • na većini graničnih prijelaza – na ulasku, te na GP Macelj, Bregana, Kaštel i Plovanija i Rupa i Pasjak – na izlasku iz zemlje.

Moguća su višesatna čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom zbog čega predlažemo korištenje obližnjih graničnih prijelaza Tovarnik i Ilok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog što bolje protočnosti, djelatnici autocesta i policijski službenici regulirat će promet na naplatnoj postaji Demerje. Ondje će se, tijekom vršnih opterećenja, cestarina moći platiti i gotovinom, dok se ostalim danima smije plaćati samo kreditnim i debitnim karticama, odnosno ENC uređajima.

Čekanja će biti i u trajektnim pristaništima i lukama. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a po potrebi će se uvoditi dodatne linije, priopćili su iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Velike gužve na graničnom prijelazu Kaštel

Image

Velike gužve na graničnom prijelazu Kaštel

Na zagrebačkoj obilaznici kod čvora Buzin opasnost od naleta na divljač

Zbog opasnosti od naleta na divljač pozivamo vozače na oprez na zagrebačkoj obilaznici kod čvora Buzin, izvijestio je u petak Hrvatski auto klub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena ŽC6007 Mazija-Briševo, na Bokanjcu (na ulazu u Zadar).

Zbog prometne nesreće na brzoj cesti DC10, na dionici Sveta Helena- Vrbovec vozi se uz privremenu regulaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od tunela Tuhobić do čvora Vrata.

Gust je promet i pojačan priljev vozila na pojedinim graničnim prijelazima pa su moguća i duža čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo