HAC / za besmislenu reklamu platio 700.000 kuna

HAC je s tvrtkom Spektar produkcija ugovorio medijsku promidžbu, odnosno plaćeni PR vrijedan 700.000 kuna plus PDV. Za taj posao navodno je najzaslužniji predsjednik Sabora Luka Bebić.

1.12.2009.
17:08
VOYO logo

Spektar produkcija je, kako za Business.hr tvrde dobro upućeni iz produkcijske branše, povezana sa sinom Luke Bebića, Antom, njenim navodnim vlasnikom.

Ugovor s HAC-om Spektar produkcija dobila je izravnom pogodbom, dakle bez javnog natječaja, nakon što su u HAC poslali ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smijenjeni predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo dobio je od Luke Bebića zadatak da tu ponudu prihvati i ostvari, piše Business.hr

U Spektru su sve zanijekali, a na pitanje kako je uopće došlo do suradnje Spektar produkcije i HAC-a, odgovaraju da su iz HAC-a poslali upit Spektru za njihove usluge medijske promidžbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Bebić također je opovrgnuo da je vlasnik Spektra. Tvrdi da nema nikakve veze s tom tvrtkom, osim što zna ljude koji je vode. S jednim od njih je, priznao je, u vrlo dobrim, prijateljskim odnosima više od 20 godina.

Spektar produkcija osnovana je 2006. godine s temeljnim kapitalom u iznosu 20.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od HAC-a je dobila 700.000 kuna plus PDV kako bi u emisijama koje producira, Automotiv, Automagazin, Novac, KS Magazin, emitirali priloge o HAC-u, gdje je bilo riječi o ENC uređajima, održavanju autocesta, vatrogascima na autocestama.

Koliko je to za HAC nepotrebno dokazuje i činjenica da su navedene emisije slabo gledane, ali i da su o istim temama prikazivani prilozi, i to besplatno, u puno gledanijim emisijama, poput Dobro jutro, Hrvatska, Potrošački kod ili Hrvatska uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor HAC-a sa Spektar produkcijom konkretan je dokaz da je u pekmez te tvrtke ruku umočio i predsjednik Sabora Luka Bebić, koji sada tvrdi da nije imao nikakve veze s imenovanjem Prskala na čelno mjesto u HAC-u, piše Business.hr

Zanimljivo je da su Prskalo i Bebić rodom su iz istog grada, Metkovića, kao i Vedran Dragović, jedan od direktora Spektar produkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prskalo se, pak, na upit je li on Bebićev čovjek ogradio, ali je ipak priznao da poznaje Bebića jer je Metković mali grad te je Bebić možda i kazao koju dobru riječ o njemu, ali tek kad je bio odabran na osnovi preporuka i stručnosti, piše Business.hr

Prethodni članci:

arti-200911270450006 arti-200910270191006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo