GUŽVE NA CESTAMA I KOD NAPLATNIH POSTAJA: / Kilometarske kolone zbog smjene turista, provjerite gdje je najgore

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

HAK upozorava da je pojačan promet na autocestama, priobalju i graničnim prijelazima

20.7.2019.
17:42
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj prema Zagrebu, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazima gdje su zabilježena duža čekanja, a povremeno se vozi u kolonama u pokretu. Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole za strpljenje.

Image
KAOS NA CESTAMA: /

Dvije prometne nesreće na A1, čovjek poginuo kod Perušića, kolone su duge i do 18 kilometara

Image
KAOS NA CESTAMA: /

Dvije prometne nesreće na A1, čovjek poginuo kod Perušića, kolone su duge i do 18 kilometara

Kolona kod Lučkog i Dmerja oko 800 m

Po izvješću u 16,15 sati, na A1 Zagreb-Split-Ploče, kod naplatnih postaja Lučko i Demerje kolona je na izlazu prema Zagrebu oko 800 m. Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i Karlovac u oba smjera, kolona vozila u pokretu između čvora Otočac i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba između čvorova Gospić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko 5 km; a kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika je oko 5 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na A7 GP Rupa-Diračje i čvor Draga-čvor Šmrika usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica); kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera.

Prevrtanje vozila i istjecanje goriva

Vrlo gust promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 m u smjeru Krka Zbog prevrtanja vozila i istjecanja goriva na kolnik na državnoj cesti DC76 Poljice-Zagvozd vozi se jednim trakom, naizmjence, a kolone su u oba smjera oko kilometar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomorskom prometu nema poteškoća. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka i pristaništa, uz povremeno duža čekanja na ukrcaj. Prema potrebi uvode se dodatne trajektne linije te trajekti povremeno plove izvan uobičajenog ljetnog reda plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo