VELIKE GUŽVE NA CESTAMA / Pred Zagrebom kilometarske kolone, na Maclju se čeka čak tri sata

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zbog prometnih nesreća stvorila se kolona na A1 pred Zagrebom, a na Maclju se čeka i do tri sata

6.8.2021.
18:29
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog prometne nesreće koja se dogodila na autocesti A1 na 29 kilometru između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba promet se odvija jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, javlja HAK. Još jedna nesreća se dogodila na 203. kilometru autoceste između čvorova Gornja Ploča i Gospić, također u smjeru Zagreba. Ondje je brzina limitirana na 80 kilometara na sat.

Na autocesti se bilježi gust promet u oba smjera od čvora Lučko do čvora Bosiljevo II. Zbog nesreće kod Jastrebarskog, kolona vozila je duga 20 kilometara, javlja Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve i na granicama

I na drugim cestama se očekuje gust promet. Tako na gužve treba pripaziti na Jadranskoj magistrali (DC8), zagrebačko (A3) i riječkoj obilaznici (B8) te istarskom ipsilonu kod tunela Učka (B8).

Gužve su i na graničnim prijelazima. Kolone na Maclju su duge oko dva kilometra, ali se čeka i do tri sata na izlazu iz zemlje, a pola sata na ulazi u RH. Na većini ostalih prijelaza sa Slovenijom čeka se oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traženje sporednih cesta

Jedna putnica je za HRT rekla da su putovali pola sata jer su koristili navigaciju i tražili zaobilazne puteve. Gospodin koji putuje prema Sloveniji rekao je kako čeka već sat i pol na izlazu iz Hrvatske prema Sloveniji.

"Na austrijsko-slovenskoj granici nema čekanja, a na slovensko-hrvatskoj granici… Na slovenskoj strani dvadesetak automobila, na hrvatskoj vidite, nema ih mnogo. Uglavnom dobro vrijeme za putovanje. Ljetovat ćemo u Hrvatskoj, idemo u Biograd", dodao je turist koji ide prema Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo