Nije loše prvo provjeriti / GSS-ovcima javili da na Sljemenu leži unesrećeni muškarac kraj motocikla, a kad ono...

Image
Foto: PIXSELL

'U pojedinim slučajevima doslovno sekunde i osnove poznavanja pružanja prve pomoći mogu nekome spasiti život'

21.8.2019.
17:00
PIXSELL
VOYO logo

Zaposlenici jednog objekta na zagrebačkom Sljemenu  u utorak su alarmirali Gorsku službu spašavanja Zagreb jer su u šumi, dok su se vozili na posao, vidjeli muškarca kako leži kraj motocikla.

"Ja sam bio dežuran kada smo u centru zaprimili dojavu o unesrećenom muškarcu. Na mjesto događaja sam stigao oko 20.30 sati. Da, muškarac je doista ležao u šumi, ali daleko od ozlijeđenog i unesrećenog. On je, naime, odlučio biciklom iz Beograda putovati u Sloveniju, a kao mjesto za odmor i spavanje izabrao je prirodni okoliš šume na Sljemenu. Kraj njega je bio bicikl", ispričao je za Vijesti.hr, Robert Erhardt iz GSS Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nam je najdraže kada nema potreba za intervencijom jer to znači da nema ozlijeđenih ili ugroženih nekom opasnošću. No, ipak sam otišao do djelatnika koji su nas alarmirali i kazao im kako bi ubuduće bilo dobro da provjere u kakvom je osoba stanju. Moguće je da je osoba doista u opasnosti. Ako je bez svijesti, treba je okrenuti na bok. Ako krvari, pokušati zaustaviti krvarenje. Svakako nas kontaktirati, ali u pojedinim slučajevima doslovno sekunde i osnove poznavanja pružanja prve pomoći mogu nekome spasiti život do našeg dolaska", pojasnio je Erhardt.

Otkrio nam je i kako zagrebački GSS-ovci najviše posla imaju u zimskom razdoblju i hladnijim mjesecima dok njihovi kolege iz Dalmacije imaju pune ruke posla ljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo