GRMOJA DAO IZJAVU PRED SABOROM: / 'Očito je, Plenković je prevario građane. Svjedočili smo tome'

Image

Glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja dao je izjavu ispred Sabora te kazao kako je očito da HDZ nema većinu.

2.5.2017.
18:26
VOYO logo

Komentirao je izjavu HDZ-ovog Željka Reinera koji je ranije danas kazao kako nije bitno ima li HDZ većinu ili nema.

Image
REINER ŠOKIRAO NOVINARE: /

'Ima li HDZ većinu u Saboru? Ma to u ovom trenutku uopće nije važno!'

Image
REINER ŠOKIRAO NOVINARE: /

'Ima li HDZ većinu u Saboru? Ma to u ovom trenutku uopće nije važno!'

'Očito je sada nakon izjave Reinera da HDZ nema većinu o kojoj je govorio premijer i prevario je građane. Danas smo svjedočili pokušaju uzurpacije Vlade i Sabora, ali Božo Petrov je iskontrolirao situaciju. Vidjet ćemo tko će sutra kako glasati i ima li premijer većinu ili nema', rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je odlazak Bože Petrova s mjesta šefa Sabora vrlo izvjestan.

'Nećemo dopustiti da netko bez većine smjenjuje ministre'

'Božo Petrov, vrlo je izvjesno, da će ta točka doći na red i da će on otići s mjesta šefa Sabora, ta je pozicija definitivno izgubljena, ali nećemo dopustiti da netko bez većine smjenjuje njega i ministre', kazao je Grmoja, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gospodin Petrov je na današnjoj sjednici mirno i staloženo kontrolirao situaciju, žao mi je što klubovi nisu sudjelovali u raspravi o našim zakonskim prijedlozima. Vidjet ćemo sutra tko će biti zastupnici koji će glasati za Marića ili će biti suzdržani. Već se vode razgovori, spominju se zastupnici Lovrinović, Škibola, Aleksić... Sutra će se vidjeti ima li premijer većinu u Saboru. Pozivam ga da to dokaže, a ako nema većinu, neka kao odgovoran čovjek povuče poteze koje mora povući', dodao je Grmoja.

'Ako ne skupi većinu, premijer mora dati ostavku'

Naglasio je kako se Plenković odrekao 15 ruku Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tvrdio je da ima neku drugu većinu, a sada je sve izglednije - osim ako se sada ovim razgovorima koji se vode nešto ne promijeni - kako on većinu nema', rekao je glavni tajnik Mosta te dodao kako bi premijer trebao dati ostavku ukoliko ne uspije osigurati većinu.

Komentirao je i izjavu šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka koji je kazao kako će glasati za Petrovljevu smjenu, rekavši kako je očito da je HNS u sprezi s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Anka Mrak Taritaš izgubila je sada sve šanse u Zagrebu, a sve zbog nekakvog prijateljstva Vrdoljaka i Milijana Brkića te njihovih poslovnih veza oko PPD-a.', zaključio je Grmoja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo