VELEPOSLANSTVA U AUSTRALIJI I SAD-U / Grmoja objavio dokument suda: Traži se skidanje imuniteta ministru Grliću Radmanu zbog sumnje na korupciju

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nikola Grmoja objavio je kako je sa Županijskog suda u Zagrebu stigao zahtjev suda za skidanje imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu zbog sumnje na korupciju u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u

27.1.2022.
12:32
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja objavio je na svome Facebooku kako je sa Županijskog suda u Zagrebu stigao zahtjev suda za skidanje imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

Sud se na taj potez odlučio zbog sumnje na korupciju u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prijevarama u veleposlanstvima Australiji i SAD-u", napisao je Grmoja.

Mostov zastupnik smatra kako je ovo novi problem za premijera Andreja Plenkovića i da se zahtjev za skidanjem imuniteta već tjednima skriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Relikt prošlosti'

"Plenković je imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao 'reliktom prošlosti' čije je ukidanje tada najavio, a sada već tjednima skriva u ladici zahtjev o imunitetu Grlića Radmana.

Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac", napisao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVOG SU ČOVJEKA IZBACILI IZ MINISTARSTVA JER JE PROGOVORIO O MUTNIM DILOVIMA: /

Sud ga sada vraća, no problem i dalje nije riješen...

Image
OVOG SU ČOVJEKA IZBACILI IZ MINISTARSTVA JER JE PROGOVORIO O MUTNIM DILOVIMA: /

Sud ga sada vraća, no problem i dalje nije riješen...

Podsjetimo, riječ je o slučaju bivšeg djelatnika Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Damira Sabljaka, iz 2018. godine, koji je podnio kaznenu prijavu DORH-u zbog sumnji na korupciju da je grupa diplomata iz Ministarstva vanjskih poslova nezakonito preusmjerila u svoje džepove najmanje pola milijuna kuna.

Sabljak nikada nije ispitan u DORH-u, a dobio je otkaz, no Upravni sud ga je vratio na posao. Tadašnja ministrica, Marija Pejčinović Burić, objavila je priopćenje da je unutar MVP-a proveden "unutarnji nadzor", te da se postupalo na temelju zahtjeva DORH-a i nadležnih tijela Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo