GRMOJA: / 'HDZ je jako uznemiren... Ministrica je bacala mobitel, a državna tajnica psovala'

Image
Foto: Screanshoot/N1

Nikola Grmoja tvrdi kako se HDZ žestoko protivi izglasavanju zakona koji se odnosi na otvaranje arhiva te je opisao kako je izgladala scena sa sastanka koji se na tu temu odnosio.

2.5.2017.
12:27
Screanshoot/N1
VOYO logo

Točka o izglasavanju povjerenja ministru Zdravku Mariću neće biti spriječena, a premijer bi trebao donijeti tih 76 postpisa ako ima većinu, poručio je glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja ističući kako bi Andrej Plenković trebao podnijeti ostavku ako nema tu većinu.

Image
OBULJEN O GRMOJINIM OPTUŽBAMA: /

'Nisam ga gađala mobitelom, time samo odvraća pozornost'

Image
OBULJEN O GRMOJINIM OPTUŽBAMA: /

'Nisam ga gađala mobitelom, time samo odvraća pozornost'

UŽIVO: TOTALNI KAOS U SABORU: SDP iznenadio HDZ novim manevrom, Petrov ne želi popustiti: ‘Moj odlazak? Prvo ćemo o arhivima…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je primijetio kako su se brojni zastupnici uznemirili kada je na dnevni red došla rasprava točka o raspravi prijedloga zakona o arhivskom gradivu.

"Ne znam u čemu je problem, vidim veliku uznemirenost u redovima HDZ-a, vidim veliku uznemirenost među drugim zastupnicima. Vidim arhitekte ovog plana, oni će pokušati opstruirati donošenje ovog zakona, kao i reviziju HNB-a, novog Zakona o HRT-u, gdje ćemo spriječiti Marijana Hanžekovića da uzima milijune hrvatskim građanima. Oni će opstruirati donošenje svih tih zakona, iako su svi u prvom čitanju prihvatili sve prijedloge", rekao je za N1 Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li imao prilike razgovarati sa Zlatkom Hasanbegovićem, Grmoja je rekao da nije stigao. "Vlada je uputila samo tri amandmana, umjesto devet. Ja sam bio u Ministarstvu kulture, gdje je bilo vrlo burno, ministrica je bacala mobitel, državna tajnica je psovala, a ja sam ostao miran. Zato što mi tražimo da svi arhivi budu dostupni i da se otvore, ministrica smatra da trebamo napraviti razliku između žrtve i progonitelja, mi ne smatramo, jer nema dokaza da i žrtve nisu kasnije bile progonitelji. Na taj način se arhivi nikad neće otvoriti. Ovdje se radi o pokušaju zatvaranja arhiva", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo