GRMOJA KOMENTIRAO OREPIĆEVU IZJAVU O PRITISCIMA KARAMARKA I BRKIĆA: / 'Pružali smo otpor želji HDZ-a da preuzme represivni sustav'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta ustvrdio je kako Most načelno podupire SDP-ovu inicijativu o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva o aferi SMS

3.10.2018.
11:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Politički tajnik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja komentirao je izjavu bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića u kojoj je on ustvrdio kako su na njega pritisak vršili Tomislav Karamarko i Milijan Brkić, piše N1.

"Izdvojit ću konkretan primjer, prvu noć nakon konstituiranja Oreškovićeve vlade, u 10 sati navečer, prije proglašenja vlade od gospodina Petrova dobio sam poziv da dođem u prostorije HDZ-a, a tamo su bili Petrov, Brkić i Karamarko. Rekli su mi : 'Ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja. Nisam na to pristao, bio sam spreman izaći pred ljude, to reći i povući se", prisjetio se Orepić, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI MINISTAR POLICIJE OTKRIO ŠTO SU BRKIĆ I KARAMARKO TRAŽILI OD NJEGA: /

'Bio sam spreman izaći pred ljude i povući se'

Image
BIVŠI MINISTAR POLICIJE OTKRIO ŠTO SU BRKIĆ I KARAMARKO TRAŽILI OD NJEGA: /

'Bio sam spreman izaći pred ljude i povući se'

Željeli su odgovornost za najteže resore

Grmoja je izjavio kako je Orepić imao podršku Mosta tijekom cijelog svojeg mandata.

"Jasno je kako je Orepić postao ministar, potporom Mosta i Bože Petrova. Kroz cijelo vrijeme je imao našu potporu. Da nije imao potporu, ne bi ni drugi put postao ministar", kazao je Grmoja za N1. Saborski zastupnik dodao je kako je Most u pregovorima s HDZ-om inzistirao da dobije Ministarstvo pravosuđa i MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je pritisaka. Sjećate se koliki su bili pritisci da Most ne dobije MUP. Most je bio ustrajan da u tim resorima koji su bili najteži preuzmemo odgovornost", kazao je Grmoja.

'Bordel interesa'

"Što se tiče Brkića, pružali smo otpor želji HDZ-a da preuzme represivni sustav. Sjećam se pregovora kada je Šeks došao na sastanak u HDZ-u i rekao da HDZ inzistira na pravosuđu. To nam je bio dodatni motiv da Most ne odustane od pravosuđa", rekao je politički tajnik Mosta za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je izjavio kako načelno podupiru SDP-ovu inicijativu o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva o aferi SMS.

"Problem je funkcioniranje institucija. To je jedan brodel trulih interesa u kojoj stvari izlaze u javnost kad nekome odgovara. Očito ni DORH nije odradio posao kako se sada čini. Imamo curenje informacija. Gotovo niti jedna institucija u Hrvatskoj ne funkcionira kako bi trebala", rekao je saborski zastupnik Mosta za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo