'krše zakon' / Nikola Grmoja: 'Hrvatski diplomati rade protupravno, ministrica zna za to'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zaposlenik MVEP-a dokument o protupravnom trošenju novca u obliku kaznene prijave dostavio je bivšem i sadašnjem državnom odvjetniku

21.9.2018.
10:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image

Grmoja o navodnoj političkoj i pravosudnoj zaštiti razotkrivenog kriminala

Image

Grmoja o navodnoj političkoj i pravosudnoj zaštiti razotkrivenog kriminala

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja na konferenciji za medije pod nazivom "Politička i pravosudna zaštita razotkrivenog kriminala", kazao je da je državna revizija utvrdila da uredi hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu i Cannberi rade protupravno.

Gromja je kazao kako su se isplaćivale naknade koje je odobravao Josip Paro te da je jednoj osobi isplaćeno milijun i 700 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministrica Pejčinović Burić je trebala pokrenuti postupak no ne pokreće ih iako je prije 11 mjeseci saznala za povrede službene dužnosti, a zastara nastupa nakon 12 mjeseci. Pejčinović treba još samo mjesec dana kršiti zakone pa će spasiti veleposlanike u Washingtonu i Cannberi", kazao je Grmoja.

Zaposlenik ministarstva vanjskih poslova Damir Sabljak na ovu temu je dao izjavu kao privatna osoba te kazao kako je dokument o protupravnom trošenju novca u obliku kaznene prijave dostavio bivšem i sadašnjem državnom odvjetniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabljak je tražio da ga DORH pozove na svjedočenje što još nije napravio, a trebao je unutar 6 mjeseci. Poručio je kako traži utvrđivanje identiteta osoba koje krše zakon i pomažu osobama da ne budu uhićene.

"Od ministra Bošnjakovića sam prije dva mjeseca tražio nadzor rada DORH-a, no do danas ga nisam zaprimio", kazao je. Tvrdi i da je Nataši Novaković prije više od dva mjeseca podnio prijavu povrede načela vršenja obnašanja javne dužnosti te da prijava još uvijek nije uvršten na sjednicu. "Kad je bio isti slučaj za Martinu Dalić slučaj je na sjednici bio za 4 dana", kazao je Sabljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako je sve prijavio Saboru i tražio javno saslušanje da se obznane detalji o protupravnom trošenju i prikupljanju državnog novca te da se nada da će ga članovi Nacionalnog vijeća pozvati na saslušanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo