ostojić najavio presicu / Grmoja dao iskaz Uskoku zbog navodnog praćenja Petrova: 'Nemam dokaze, već samo indicije'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon ispitivanja u USKOK-u Grmoja je rekao da je on čuo da je netko anonimno prijavio slučaj saborskom odboru prije deset dana, ali nije htio otkriti tko. Tvrdi da se u toj prijavi direktno tereti ministra Ostojića da je dao pratiti Petrova kako bi saznao u kojem smjeru čelnik Mosta politički razmišlja

5.1.2016.
16:07
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nešto nakon 14 sati danas,  glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja je napustio sastanak u Mostu kako bi dao iskaz USKOK-ovim istražiteljima oko optužbi da je Božo Petrov praćen od strane Policijskog USKOK-a.

Grmoja je na ulasku u zgradu USKOK-a izjavio da ima indicije da je Petrov praćen nakon izbora te kaže da čak i ako je to istina, sumnja da bi ministar Ranko Ostojić to priznao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja u USKOK-u Grmoja je rekao da je on čuo da je netko anonimno prijavio slučaj saborskom odboru prije deset dana, ali nije htio otkriti tko. Tvrdi da se u toj prijavi direktno tereti ministra Ostojića da je dao pratiti Petrova kako bi saznao u kojem smjeru čelnik Mosta politički razmišlja.

Poručuje i kako nema dokaze za svoje tvrdnje, već da su to indicije. Na pitanje zašto sada, kada traje borba za MUP, s tim ide u javnost, Grmoja odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema to veze s tim".

Iz USKOK-a su ranije poručili da provjeravaju Grmojine javno izrečene tvrdnje te da će, po okončanju navedenih provjera, javnost biti pravovremeno obaviještena o rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor primio prijavu o praćenju Petrova

Nakon što je jučer glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja izjavio kako je PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora pratio Božu Petrova, u akciji koja, tvrdi, nigdje nije zavedena, RTL-u je potvrđeno kako je saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaprimio predstavku o praćenju čelnika Mosta.

Image
'akcija koja nije zavedena' /

Grmoja iznio ozbiljne optužbe: 'Imamo indicije da je PNUSKOK cijelo ovo vrijeme pratio Petrova'

Image
'akcija koja nije zavedena' /

Grmoja iznio ozbiljne optužbe: 'Imamo indicije da je PNUSKOK cijelo ovo vrijeme pratio Petrova'

"Možemo potvrditi da je u saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost stigla predstavka koju je gospodin Nikola Grmoja iz MOST-a spomenuo u jednom mediju. Budući da Odbor još nije konstituiran, ne možemo objaviti detalje predstavke, koja će ući u obradu nakon što se konstituira Odbor", poručila je glasnogovornica Sabora Marina BuntićJuričić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman također nam je potvrdio da je u Odbor stigla predstavkla Mosta u kojoj se traži da se ispitaju sumnje da je Petrov bio praćen. Međutim, predstavka Mosta morat će čekati da se izabere novi saziv Odbora. 

Ravnateljstvo policije bez kometara, Ostojić najavio presicu

Ravnateljstvo policije u utorak nije željelo komentirati tvrdnje glasnogovornika Mosta nezavisnih lista Nikole Grmoje da je PNUSKOK pratio čelnika te stranke Božu Petrova, dok je ministar unutarnjih poslova za srijedu najavio konferenciju za novinare na kojoj  će, kako se doznaje, odgovarati na sva pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić kazala je da se policije ne želi miješati u političke stvari, niti to smije činiti.

"No, ministar Ranko Ostojić u srijedu će održati konferenciju za novinare na kojoj će, kao političar, odgovarati na sva pitanja pa tako i ove iznesene sumnje", kazala je Bikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije jutrošnjeg sastanka Nacionalnog vijeća zastupnik Mosta Robert Podolnjak je kazao medijima kako osobno nema nikakvih saznanja o navodnom praćenju Petrova.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

(Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Grmoja je u ponedjeljak u emisiji Presssing televizije N1 rekao kako je PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora pratio Petrova.

"Imali smo sada slučaj, ako gledamo kako se ponašao prema Mostu PNUSKOK, imamo nekakve indicije da je gospodin Petrov bio kroz cijelo ovo vrijeme praćen, da je postojala i akcija koja doduše nije nigdje zavedena i smatramo da je to nedopustivo, korištenje aparata koji bi trebao služiti isključivo u sigurnosne mjere, zaštitu građana i nacionalne sigurnosti ili obračun s kriminalom, da se koristi u svrhu političkih obračuna", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljan je i radom SOA-e, koja ga, kaže, podsjeća na 'tortu s crvenim i plavim slojevima koji se međusobno prate, a za ključne stvari nemaju ni vremena ni resursa'.

Na pitanje koji je od tih slojeva pratio Petrova, odgovorio je kako smatra da su to bila oba sloja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prateći medije, neke stvari koje su bile samo na našim sastancima su izlazile u javnost. Ne vjerujem da se uvijek događalo da su ih naši ljudi iznosili, ja sam uvjeren da smo cijelo vrijeme bili jako praćeni", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo