GRMLJAVINSKO NEVRIJEME: / Tuča veličine oraha pogodila dio Dalmacije

Image
Foto: YouTube, Screenshot

Prolazak fronte u noći s ponedjeljka na utorak u dijelu Dalmacije donio je olujne udare vjetra, ali i ciklonalnu plimu.

13.1.2016.
9:09
YouTube, Screenshot
VOYO logo

Kiša, pljuskovi, grmljavina, pa i tuča javili su se u dijelovima Dalmacije, a ovakav razvoj vremena ne iznenađuje s obzirom da su i tijekom utorka temperature zraka mjestimice dosezale, a ponegdje i prešle izrazito toplih 17 stupnjeva. U Pločama je u najtoplijem dijelu dana u utorak službeno izmjereno 18°C, a 17°C je bilo u Komiži, Makarskoj, Dubrovniku, Hvaru, Palagruži...

Tuča je prolazno zabijelila istočne dijelove Splita između 19 i 20 sati dok je zapad grada ostao suh. Neverin se preko Mosora i Podstrane premještao prema Omišu i zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LETJELI KROVOVI, PADALA STABLA: /

Vjetar, kiša, tuča i pijavica poharali Split

Image
LETJELI KROVOVI, PADALA STABLA: /

Vjetar, kiša, tuča i pijavica poharali Split

I u srijedu moguća tuča

U Gatima je, primjerice, napadalo nekoliko centimetara tuče. Nevrijeme je tijekom večeri nastavilo jačati pa se snažno obrušilo na okolicu Baške Vode, Zadvarje, sve do Zagvozda. Grmljavinskih pljuskova praćenih izraženijom tučom bilo je i u dolini Neretve, te na širem dubrovačkom području. U dijelovima Konavala zrna tuče bila su malo manja od veličine oraha.

U srijedu će još ponegdje u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji biti malo pljuskova, ponegdje i tuče s grmljavinom, ali će prema kraju dana biti sve stabilnije. Puhat će umjerena, na moru ponegdje i jaka tramontana. Prolazna stabilizacija potrajat će do novog juga i obilnije kiše na samom kraju četvrtka, a u dane vikenda stiže nam jaka do olujna bura i osjetno zahlađenje bez oborina, javlja Dalmacija News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo