FOTO: / Grmljavinsko nevrijeme i nestanci struje napravili kaos u Zagrebu

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom obrušilo se tijekom jutarnjih sati na Zagreb.

15.10.2014.
7:28
VOYO logo

Zbog obilne kiše vozilo se znatno sporije na cijelom gradskom području, na nekim dionicama uz česta zaustavljanja, javljaju iz ZET-a.

Poteškoće u autobusnom prometu uzrokovala je veća količina vode na kolniku u Vukomercu te je linija 215 Kvaternikov trg - Trnava privremeno bila obustavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu su nastali mnogi problemi zbog nestanka električne energije u pojedinim kvartovima. HRT je javio da je bio zaustavljen tramvajski promet u Prečkom i Vukovarskoj ulici.

U Karlovcu padali komadi leda

Grmljavinsko nevrijeme s jakom tučom poharalo je i karlovačko područje nešto prije sedam sati. Padali su veliki komadi leda, pa su se radnici na putu do posla morali sklanjati s ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri poplavljeni stambeni i poslovni objekti, garaže i ulice

Tijekom noći zbog obilnih kiša koje padaju po cijeloj Istri, Javna vatrogasna pomoć Umag bila je angažirana na 15 tehničkih intervencija na području grada zbog plavljenja stambenih i poslovnih prostora, garaža, ulica i drugih prostora kao posljedica obilnih kiša.

Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo je i sjeverozapad Istre, javlja Regional Express. Pritom je zabilježena ekstremno obilna kiša, naročito na području Umaga. Meteorološka postaja u Nazorovoj ulici u posljednja 24 sata zabilježila je nevjerojatnih 157 mm kiše, javlja istarski meteo portal IstraMet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I meteorološke postaje u okolici zabilježile su vrlo obilnu kišu, iako su razlike u količini na malom području bile vrlo izražene. U umaškoj marini tako je palo 84 mm, a na Punti 60 mm. Buje mjere 66 mm, a Brtonigla 58 mm.

Obilna kiša do ovog trenutka pala je i na sjeveru Istre (Vrh 46 mm), ali i lokalno na Kvarneru (Hreljin 64 mm, Kosi 50 mm).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvještaju IstraMeta, najgore nevrijeme tek stiže u najveći istarski grad Pulu.

Oglašen crveni alarm

Crveni alarm oglašen je za područje Istre i sjevernog Jadrana zbog čega su treba biti posebno oprezan jer je vrijeme opasno po život, a moguće su velike štete i nezgode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nastavku dana bit će promjenljivo, na sjevernom Jadranu te u zapadnoj unutrašnjosti i većinom oblačno s povremenom kišom. Kiša će biti češća, ponegdje i obilnija na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru te središnjoj Hrvatskoj, a najmanje je se očekuje u južnoj Dalmaciji. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren, većinom jugozapadni, a na Jadranu jugo, u Dalmaciji i jako. Najviša temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25°C.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo