MINISTAR VANJSKIH POSLOVA / Grlić Radman komentirao slučaj Hrvata pritvorenih u Zambiji. O svjedoku Pernaru: 'Tužiteljstvo može pozvati koga god želi'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Možemo samo pojačati zaštitu interesa hrvatskih državljana kroz bolje informacije i njihova prava preko odvjetnika. Naša obveza je zaštita hrvatskih državljana gdje god bili i za što god bili optuženi', rekao je Grlić Radman

8.5.2023.
13:13
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Završeno je današnje ročište Hrvatima optuženima za pokušaj trgovine djecom u Zambiji te se nastavlja se idući tjedan 17.,18. i 19. svibnja. Osim četiri hrvatska para, na optuženičkoj klupi su i Steven Mulija, službenik za ugostiteljstvo iz DR Konga te Gloria Sondoyi Sakulenga, viša imigracijska službenica.

Danas su se svi izjasnili da nisu krivi, a u ulozi svjedoka na sudu bi se trebao pojaviti i Ivan Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman za RTL Danas je rekao da prate slučaj Hrvata u Zambiji.

"Tamo su naši predstavnici iz veleposlanstva", kazao je Grlić Radman koji nije htio komentirati činjenicu da će se Ivan Pernar pojaviti u svojstvu svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužiteljstvo može pozvati koga god želi. To je pravosudni postupak. Možemo samo pojačati zaštitu interesa hrvatskih državljana kroz bolje informacije i njihova prava preko odvjetnika. Naša obveza je zaštita hrvatskih državljana gdje god bili i za što god bili optuženi", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo