NAKON QUEENA I MICHAELA JACKSONA / Green Day priprema mjuzikl

Image

"American Idiot", milijunski album američkih punkera, seli na daske koje život znače.

3.4.2009.
10:23
VOYO logo

Američki punkeri Green Day slijede primjer Queena i Michaela Jacksona te će svoj posljednji album "American Idiot" pretvoriti u mjuzikl.               

Ideja je potekla od Tonyjem (kazališni Oscar) nagrađenog redatelja Michaela Mayera koji se, kaže, zaljubio u taj album pa je želio nešto učiniti s njim. On će i postaviti predstavu u kalifornijskom kazalištu Berkeley Repertory Theater, nakon čega je plan "prebaciti" je i na Broadway. Frontmen i glavni skladatelj grupe Billie Joe Armstrong surađivat će s Mayerom na librettu, dok je zadatak da pripremi koreografiju dobio Steven Hoggett. Glazbu će izvoditi orkestar od čak 19 članova čemu se, prema Billieju, članovi Green Daya, posebno vesele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"American Idiot", objavljen 2004. godine, prodan je u nevjerojatnih 12 milijuna primjeraka, a njegova kazališna verzija doći će na "daske koje život znače" negdje u jesen. U međuvremenu, kalifornijska punk trojka objavit će i novi studijski album "21st Century Breakdown" s kojeg će se neke pjesme također naću u predstavi.

U pet godina diskografske stanke Green Day nije mirovao već je, osim suradnje s U2 na pjesmi "The Saints Are Coming", napravio i obradu Lennonove "Working Class Hero".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo