Gredelj: HDZ nije kriv, a trpi nesagledivu štetu

Odvjetnik Vladimir Gredelj obratio se javnosti priopćenjem u kojem navodi da '220.

3.11.2011.
18:27
VOYO logo

HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj, ponukan, kako kaže, iznimno velikim interesom javnosti, obratio se javnosti otvorenim pismom kojim odgovara na "medijske osude" prije no što je suđenje počelo. U pismu navodi da "HDZ kao pravna osoba nije kriv ni odgovoran za djela koja se stavljaju na teret pojedinim članovima HDZ-a" te da "220.000 članova HDZ-a nije imalo nikakve materijalne ni bilo kakve druge koristi od eventualne kriminalne aktivnosti pojedinaca".

"Upravo suprotno. HDZ kao cjelina trpi i još dugo će trpjeti teško sagledivu političku, moralnu i materijalnu štetu", navodi Gredelj, i dodaje kako svojim stavom "ne želi negirati ni prejudicirati pitanje odgovornosti drugih postupku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će svoje temeljne stavove obrazložiti na konferenciji za novinare, a vrijeme njenog održavanja nije precizirao.

Odvjetnik Gredelj pozvao je medije da "barem u nastavku postupka poštuju Ustav RH, zakone i kodeks vlastite profesije i na taj način osiguraju okrivljenicima u postupku pravo na pošteno suđenje, koje je dosadašnjim djelovanjem medija u nezanemarivoj mjeri ugroženo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo