hvalio reforme / Grčić: 'U petak Hrvatska službeno izlazi iz recesije'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade nahvalio je rezultate Vlade u provođenju reformi te istaknuo kako će u petak dobiti konačne rezultate rasta u prvom kvartalu prema kojima će biti vidljivo da je Hrvatska izišla iz recesije

27.5.2015.
14:49
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na konferenciji za medije o gospodarskim aktualnostima te provedbi Nacionalnog programa reformi i korištenja EU fondova kazao je kako 'Hrvatska u petak izlazi iz recesije'.

Grčić se imao potrebu osvrnuti na 16 pitanja koje je Hrvatska udruga poslodavaca poslala svim strankama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo već u našem sadašnjem reformskom paketu dali odgovore na skoro svih 16 pitanja. Europska komisija nam je smanjila broj preporuka. Hrvatska ne zaostaje ništa za 28 zemalja Unije u količini reformi koje treba provesti. Do kraja godine očekujem racionalizaciju agencija, očekujem paket smanjenja parafiskalnih nameta težak 380 milijuna kuna... Idemo s boljim uređivanjem plaća u javnoj upravi, smanjuju se procedure za poduzetnike, javna poduzeća smo skoro restrukturirali. Pravosuđe, kada smo došli, bilo je puno više neriješenih predmeta. U zdravstvu smo operativno započeli proces racionalizacije i okrupnjavanja", nabrajao je Grčić.

Također je dodao kako je Hrvatska na osmom mjestu po provođenju reformi od 28. članica Unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo tako loši kao što drugi neki žele prikazati, a imamo i gospodarski rast dva kvartala zaredom", kazao je.

"Mi smo Vlada koja Hrvatsku čupa iz krize. Mi smo Vlada koja je zemlju preuzela u krizi. Mi smo Vlada koja će do kraja godine imati sve bolje rezultate. Jača ukupna gospodarska aktivnost u Hrvatskoj. U petak ćemo dobiti konačne rezultate gospodarskog rasta u prvom kvartalu – svi pojedinačni indikatori govore o pozitivnoj stopi rasta, što znači da je hrvatska izašla iz recesije", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo