Prebjezi / Grbin: 'Ovo sve ostavlja grozan dojam o SDP-u, govori sve najgore o našoj stranci'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sve više SDP-ovaca traži očitovanje Zorana Milanovića o odlascima s Iblera

17.12.2018.
9:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici SDP-a pokušavaju si objasniti kako je došlo do toga da im zastupnici prelaze u redove parlamentarne većine. Čak trojica od njih otišla su u Klub Milana Bandića, a sve više članova SDP-a smatra da se o tome mora očitovati i bivši predsjednik stranke, Zoran Milanović. Kao jedan od glavnih razloga navodi se to što su Milanka Opačić, Zdravko Rono i Ana Komparić Devčić godinama podržavali Zorana Milanovića, a sada su prešli kod zagrebačkog gradonačelnika Bandića. 

Ana Komparić Devčić je navodno u petak navečer sms porukom obavijestila Zorana Milanovića da napušta SDP. On joj je uzvratio i kazao - nemoj. Taj njen potez šokirao je SDP-ovce koji nisu bili ovako zapanjeni ni kad je Bandiću pobjegla Milanka Opačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate Marija Habeka, koji je otišao HNS-u, koji je doslovno obožavao Milanovića, divio mu se. Ana mu je, pak, bila u Rijeci glavni borac protiv Zlatka Komadine. Kad smo u Klubu zastupnika skupljali potpise kojima smo tražili ostavku Davora Bernardića, Ana je najrevnije nagovarala sve da se potpišu. A danas je članica Kluba nikog drugog nego Milana Bandića, nevjerojatno", čudili su se SDP-ovci. Svjesni su da se u SDP-u događaju loše stvari, ali još nemaju pravi odgovor.

"Ovo je politički fenomen, bili su naši zastupnici, a sada podržavaju Vladu HDZ-a i to kroz Klub čovjeka kakav je Bandić. Ali, sve što mogu reći je da ne znam što je to sa SDP-om. Pretpostavljao sam cijelo vrijeme da dijelimo isti svjetonazor, ali bio sam očito u krivu. Ja se više s tim ljudima ne mogu ni privatno naći, popiti kavu ili pivo. Kad se izgubi liderstvo u stranci, ona zapada u krizu u kojoj ljudi različito reagiraju i neki se ne mogu nositi s tim. Razumijem to, ali da dio naših zastupnika radi ovo ne mogu si objasniti – rekao je potpredsjednik Sabora, Siniša Hajdaš Dončić, novinarima Novog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je jedan od članova SDP-a koji očekuju ponovno uključenje Milanovića u politiku i očekuju od njega očitovanje o SDP-ovim prebjezima Bandiću. 

"Budući da je Milanović sastavljao naše izborne liste, vjerojatno bi u ovoj situaciji trebao komentirati činjenicu da ti zastupnici prave ovakve obrate", kazao je suspendirani član Predsjedništva SDP-a o Baukovom apelu Milanoviću da se oglasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično smatra i drugi suspendirani potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je nedavno javno podržao moguću Milanovićevu kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.

"Bilo bi jako lijepo da se Milanović očituje, osudi postupke tih bivših SDP-ovaca i pozove ih da ne licitiraju njegovim imenom, što je u svom oproštajnom pismu učinila Ana Komparić Devčić. To bih ja na njegovom mjestu napravio", istaknuo je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin ima jasan stav, ali ne shvaća kako je moguće da je SDP stranka iz koje dugogodišnji članovi hrle Bandiću, unatoč njegovim problemima sa zakonom. 

"Ostavlja sve ovo grozan dojam o SDP-u, govori sve najgore o našoj stranci. No, jednostavno ne znam zašto je to tako", kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki iz SDP-a procjenjuju kako bi za Milanovića bilo važno da reagira i zbog njegovog eventualnog povratka u politiku. U tom bi ga se slučaju moglo pitati zašto je šutio kad su njegovi suradnici odlazili Milanu Bandiću. No, s tim se ne slažu svi u stranci. 

"Svi su oni osramotili i Zorana i SDP. Zoran im je dao šansu, a oni su je na ovakav način iskoristili. I još se pozivaju na njega dok odlaze Bandiću. Na Zoranovom bih mjestu bio ne samo nesretan nego i bijesan. Ali, mislim da nema potrebe da se on oglašava o ovome. Nije to problem njega nego tih ljudi, koji su se, ispada, lažno ponašali dok su bili uz Zorana", rekao je novinarima Novog lista, SDP-ov zastupnik Željko Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo